E46 diesel vs lpg

26 Lut 2009, 23:22

witam!
mam do wyboru kupno bmw e46 i zastanawiam się co lepsze czy 3.0 diesel 184-195KM czy lpg 2.3 lub 2.5 lub 2.8 170-196KM

czy te silniki są dobre czy wadliwe i czy gaz do bmw się nadaje?
a i kolega chce zakupić bmw 5 2000r 3.0 lpg automat czy to też dobry silnik?
pisać! z góry dzięki!
kolcik11
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

27 Lut 2009, 14:44

Kolcik strzelasz pytaniem o samochod dobry,tylko nie przesadzaj z tym automatem no chyba,że lubisz potezne koszty w razie awarii! :shock: :shock: 3 litrowe diesle potrafia pić podobnie jak wszyscy piwożłopi razem wzieci jakich w zyciu widziales! :wink:No chyba,że pasjonuje cie Ecodriving i pogoń za maluchami.Gaz najlepiej nadaje sie do 4-cylindrowcow,6 cylindrowe silniki maja glowice nie tolerujace gazu ! :? Szykuj sie na dosc duze koszty uzytkowania a jesli skusisz sie na silnik 6-cylindrowy to zacznij sie juz rozgladac na posażną panną ze szczodrym tatą,no i żeby ciebie lubił! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

27 Lut 2009, 15:36

Nie przesadzajmy 3.0 diesel dużo nie pali. W 8/100 powinien spokojnie w trasie się zmieścić (spokojnie!) Jest jeszcze 2.0 diesel który jest też bardzo dynamiczny.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

27 Lut 2009, 15:43

To jest tak jak zaznaczylem ,przy spokojnej jezdzie nie pali duzo ,ale jezdzij tu spokojnie takim samochodem,! :wink: 2L Diesel, tak oczywiscie to najlepszy wybor.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

28 Lut 2009, 00:44

Ja tutaj też byłbym za Dieslem!!A moce które tu podałeś osiągniesz na benzynie,na gazie już na pewno tyle nie wykręcisz!Nie życzył bym Ci remontować silnika po gazie,najczęściej do wymiany są nawet tłoki ponieważ "lekko" się potrafią stopić!DIESEL kolego!
sebacrx3

28 Lut 2009, 13:08

Ja też bym do Beemki gazu nie zakladal ale tylko dlatego,że to się nie opłaca,bo gdybym juz sie decydował to minimum IV generacji,tylko Diesel 4 cylindrowy! :wink: Naturalnie prawda jest,że troche zdemonizowalem spalanie wersji 3 litrowej ,Słowik ma rację ale zawsze czynie tak by kogoś do czegoś zniechęcić,bo naprawde te silniki nie palą tak malutko,8L przy spokojnej jezdzie a w miescie w korkach?Ja tak licze średnio 10 L,to nie jest mało,chyba że ktoś potrzebuje samochodu do jazd okazyjnych,jesli tak to moze palic nawet 20! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeep Wrangler Unlimited
    Wrangler uznawany jest za spadkobiercę wojskowego Willysa. Samochód pojawił się w salonach sprzedaży w 1987 roku. Obecnie można go kupić w wersji trzy- i pięciodrzwiowej. W obu przypadkach samochód jest napędzany ...

28 Lut 2009, 20:31

3.0 diesel ciekawe rozwiązanie.bo takiego samochodu jeśli gaz to tylko sekwencja.ale osobiście nawet takiej instalacji bym nie założył.moim zdaniem to jest pogarda dla tej marki.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

28 Lut 2009, 21:24

Mattias ja sie z toba nie zgadzam,to nie pogarda dla marki tylko wzgledy ekonomiczne,ja sie z toba zgadzam,ja nie kupilbym BMW po to by zakładać do niego gaz,mysle,że to tylko kłopoty potem.Kupilbym po prostu Diesla ale baczyłbym tylko by go nie przegrzać bo te BMW słyna z tego ,że miewają problemy z chłodzeniem ale ja myslę iż dlatego,że własciciele nie pilnują tych spraw ,przecież to sprzegło wiskotyczne nie jest wieczne.
PhantomASA1
Forumowicz VIP