Heh tylko ja pisałem o VW Jetta A6 (to model)
Jeżeli chodzi o audi to obecnie benzyny żadnej bym Ci raczej nie polecił - ani to dobre ani trwałe i pije olej.
Jeżeli chodzi o diesla w Audi to polecam Ci 2.0 TDI Common Rail.
A4 B8 - każde jest na CR i tutaj nie masz się czego bać ale tak jak w każdym dieslu (dwumas i turbina) ale nie ma mowy o pękających głowicach itp. piszę o silniku 143 konie lub 170 koni CAHA
A6 C6 - od 2004 do 2008 roku silniki na pompowtryskiwaczach 2.0 TDI - ogólnie masakra - nie kupuj tego nie pchaj się w to bo marka straci w Twoich oczach,
dopiero od liftingu są silniki 2.0 CR 136 koni i 170 koni i tutaj również nie masz się czego bać ale masz zdecydowanie za mało pieniędzy na dobre A6 po lifcie tym bardziej z 2010 roku.
W tych pieniądzach możesz rozejrzeć się za B8 ale rok 2008-2009 żeby było podobne do auta
![Uśmiechnięty :)]()
I przy B8 uważaj na przekręt z VAT-em bo te auta są stosunkowo tańsze w Polsce niż w DE właśnie przez proceder sprzedawania aut kupionych w cenie netto a tutaj sprzedawanych na VAT-marże.
Chyba że przebieg i handlarz Ci nie straszny:
[link do mobile.de wygasł]Ale przedmówca ma rację - przy tak małym przebiegu chyba nie warto kupować diesla. Z VW/Audi nie mogę polecić żadnej nowszej benzyny
![Kwaśna mina :/]()