no moze troche przesadzilem, zastanowil bym sie na twoim miejscu na swap silnika juz turbodoladowanego zeby pozniej sobie z tym problemow juz nie robic
No tak ale nie jest jednak takie proste przerobiłem ten temat już i wyszło mi że najlepszym rozwiązaniem był by silnik z fiata Argenty lub MIrafori 2.0 DOHC 130 KM bym zniego spokojnie wycisnął i nie musiałbym przerabiać mocowań silnika i wzmacniać ich. Bo przy mocniejszym silniku musiał bym porządnie wzmocnić budę ,komorę silnika, zawieszenie, hamulce i byłyby problemy z wałem i mostem no i taki zabieg byłby o wiele droższy.
Elektryczne supersamochody. Przyszłość sportowych aut czy chwilowa moda? Świat motoryzacji przechodzi transformację w kierunku elektromobilności. Supersamochody z napędem elektrycznym osiągają coraz lepsze parametry, często przewyższając osiągi swoich spalinowych odpowiedników. Producenci ...
Nissan LEAF ustanawia rekord jeździe na wstecznym w Goodwood Wielokrotnie nagradzany Nissan LEAF pobił kolejne rekordy. Nissan LEAF ustanowił rekord na dystansie 1,6 km, jadąc tyłem. Nissan LEAF najszybszym samochodem na dystansie 1 mili na wstecznym. Rekord ustanowiony podczas Goodwood ...
jak już zamierzacie kasztanić klasyka to wrzyćcie mu coś co istniało pod maską w tym konkretnym samochodzie
czyli 2.0 DOHC mirafiori nic więcej nie potrzeba
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
A o czym ja napisałem wyżej czytaj posty do końca.
[ Dodano: Sob Paź 24, 2009 13:14 ] Skrzynia może zostać nawet seryjna lub 5 biegowa z poloneza wiadomo ze lepiej z tego modelu co silnik ale niekoniecznie i skrzynia z poldka wchodzi idealnie elektryki w tych silnikach praktycznie nie ma więc dużo problemu wał też może zostać od 125p na poczatek.
Piter69 napisał(a):A o czym ja napisałem wyżej czytaj posty do końca.
mocowania silnika w mirafiorce sa inne, tak jak mocowania skrzyni i inny jest wał inne sprzęgło i troche inna instalacja elektryczna ( 2 czujniki więcej) roboty jest troche, ale moim zdaniem jedyny silnik który warto wpakować do fiacika zamiast 1,5
"Nie niszcz klasyka" - ale z wyglądu, w środku będzie to samo, po prostu bedzie odstawiał inne samochody na światłach xd Wrzucaj co chcesz, chcesz mieć kopa daj mu jakieś 1.8 + turbo, żeby miało z 240KM, wzmocnij porządnie konstrukcję i ciesz się super furą z naprawdę porządnym kopem. Będziesz pewien, że drugiego takiego nie znajdziesz
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.