Fiat 126p - 1984 r.

03 Lut 2018, 18:31

Witam! Na wstępie przepraszam jak ten temat wstawiłem w niewłaściwym dziale.

Mam Fiata 126p - 1984 r. - po pierwszym właścicielu od którego go dostałem/ sam nic wiele nie przejechałem, gdyż śmiało można powiedzieć nie jest to auto rodzinne na te czasy.
Auto "leżakuje" sobie w garażu. Z tego co pamiętam to wszystko jest w oryginale poza przednimi fotelami.
Aby nie płacić ubezpieczenia - zrobiłem coś w rodzaju ekspertyzy przez rzeczoznawcę, który dał dokument na to iż jest to pojazd historyczny.
Minusem jest brak przeglądu.

No i mam teraz dylemat. (wiadomo zmiany przepisów - przeglądy)

Nie mam na ten moment żadnych zamierzeń co robić z tym autkiem. Jedynie przez sentyment nadal go posiadam i nie mam zamiaru przerobić na "żyletki"

Jak myślicie co robić ?
Trzymać dalej czy sprzedawać?

Aktualny przebieg podam następnym razem.
Zdjęcie tylko poglądowe z netu (jak będą zainteresowani) to zrobię fotki.
Prepers1
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 15 09 1999
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

03 Lut 2018, 18:40

Z roku na rok jego cena rośnie w końcu robi się zabytek, a jak ma oryginalne części to tymbardziej, zostawić można i jako autko do jazdy po kościele w niedziele super sprawa. :D
gber44

03 Lut 2018, 19:12

Za moich czasów młodzieńczych maluchów się nie naprawiało, coś się psuło to kupowało się drugiego za 50-100-200 zł a teraz ceny sam widzisz. W tamtym roku znajomy przywiózł sobie do Francji eleganta, auto do konkretnego remontu a zaplacil za niego coś koło 3 tyś.
Możesz zażyczyć sobie jakąś cene, jezeli bedzie Cię satysfakcjonować to sprzedaj a jak nie to trzymać aż cena jeszcze skoczy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Lut 2018, 19:35

dzięki za odpowiedzi!

a zostaje jeszcze temat przeglądów!

Od 20 maja 2018 roku za spóźniony przegląd samochodu zapłacimy 252 zł
Co więcej badania techniczne po terminie wykonamy tylko na 1 z 19 zupełnie nowych stacji wyposażonych w bardziej zaawansowany sprzęt kontrolno-pomiarowy. Do tego dochodzą koszty transportu auta na badanie. Cena terminowego przeglądu także będzie wyższa niż obecnie i wyniesie 126 zł.
Prepers1
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 15 09 1999
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

21 Mar 2018, 11:05

Jak nie wiesz co zrobic to szkoda żeby auto stało w garażu. Teraz jeszcze masz super czas żeby je wystawić a wierz mi że z pewnością ktoś sie zainteresuje takim klasykiem. Ja ci polecam wystawić na Motokult całkiem fajna stronka
Drivmer
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 11 1958
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Honda Civic
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Design - nowe koncepcje i kreatywne idee przyszłości
    W przyszłości nie będzie istniał tylko jeden jedyny typ samochodu - formy mobilności będą różne. Dlatego projektanci Audi tworzą nowe koncepcje i kreatywne idee. Zasadniczo, kierują się wytyczną nowoczesnego sportowego ...
    Jak producenci zarabiają na częściach
    Bezawaryjność? To dla producenta bankructwo. Dlatego producenci robią wszystko, żeby części, które psują się często lub są konieczne do wymiany po danym przebiegu, połączyć z częsciami drogimi, któe psują się rzadko albo ...