Fiat 126p - nie chce zapalić

09 Sty 2009, 12:24

Mam problem z moim fiacikiem, nie pali. Nowy akumulator, ale i tak na noc wymontowałem przez mróz, zamontowałem go spowrotem i nic. Coś tam "łapie", ale póżniej słuchać tylko jak się kręci rozrusznik. Czy to może by benzyna, na pewno dodają do niej wodę, bo jak w lecie, kupiłem benzynę do kosiarki, postała ok. miesiąca, to na dnie była woda.
chani
Nowicjusz

• 09 Sty 2009, 13:34

chani napisał(a):Mam problem z moim fiacikiem, nie pali. Nowy akumulator, ale i tak na noc wymontowałem przez mróz, zamontowałem go spowrotem i nic. Coś tam "łapie", ale póżniej słuchać tylko jak się kręci rozrusznik. Czy to może by benzyna, na pewno dodają do niej wodę, bo jak w lecie, kupiłem benzynę do kosiarki, postała ok. miesiąca, to na dnie była woda.

To, że nie chce odpalić to przyczyn może być wiele, ale zacznij od sprawdzenia czy pompka podaje paliwo najlepiej niech jedna osoba kręci rozrusznikiem a ty zobacz czy idzie paliwo wężykami do gaźnika, jeśli idzie to zobacz czy jest iskra na świecach
    bols
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris GRMN - hot hatch - specyfikacja techniczna
      Od czasu debiutu Toyoty Yaris GRMN podczas tegorocznego Salonu Samochodowego w Genewie trwały intensywne prace mające na celu przygotowanie tego modelu do seryjnej produkcji. W centrum badawczym, zlokalizowanym w pobliżu ...