FIAT DUCATO NOWY MODEL ZAPTANIE

24 Sty 2009, 14:08

Witam wszystkich: :Mam takie zapytanie co sadzicie o Fiacie Ducato nowym modelu 2.2 JTD 100KM lub 2.3JTD 120KM jak te silniki sie sprawuja czy warto kupic Fiata w nowym modelu Prosze o jakies komentarze w mojej sprawie. :A moze jakis inna marke polecacie?[/b]
krzysztof1980
Nowicjusz

24 Sty 2009, 19:11

Ojjj...kolego bardzo dobrze trafiłeś. U mnie w firmie są takie dwa egzemplarze tych wyższych jednostek tj. 2.3JTD...i możesz mnie wyśmiać ale silnik chodzi jak u osobówki. Wcześniej jeździłem Sprinterem gdzie wysiadała turbinka i jak się przesiadłem do Ducato to czułem ogromną różnicę...naprawdę warto kupić tą furę...polecam w 100%.

Pozdrawiam
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

25 Sty 2009, 16:57

Super dzieki za informacje kolego tez słyszałem ze te silniki sa dobre,ale mówie sobie napisze na forum jakie będa opinie,jezdze oplem vivaro ma przejechane 260tys ale juz pomału zaczyna się sypać czuje ze,jest zmęczony silnik1.9dti 2001ri musze powiedziec ze na pusto tez smiga jak osobowka ale trzeba pomału do niego wkładać także czas na zmiany:
krzysztof1980
Nowicjusz

25 Sty 2009, 22:28

DTi to słabe jednostki.

Owszem ta jednostka JTD w Ducato jest godna polecenia. Fiat w tym silniku wykorzystał bezpośredni wtrysk common rail. Więc jest to w miarę dobry silnik.
<<<Tutaj możesz dużo poczytać o Ducato.http://pl.wikipedia.org/wiki/Fiat_Ducato#Fiat_Ducato_III
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

25 Sty 2009, 23:30

Dzieki kolego za Info tylko tak sobie myśle czy ta Jednostka 2.2JTD 100KM nie bedzie troszku za słaba jak juz bym sie decydował to na wersje L2 H1 to dla mnie wystarczająca.

POZDRAWIAM
krzysztof1980
Nowicjusz

31 Sty 2009, 16:14

yhy...2.3 JTD ... hm ... powinieneś być zadowolony z 2.2 moim zdaniem chodzi idealnie nie jeździłem jeszcze tą mocniejszą wersją ale na pewno czuć różnicę...życzę udanego zakupu :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Moto Session 2017 / relacja
    Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...