Fiat Uno - pokrowiec na zimę

23 Lis 2008, 11:58

witam!
Chciałabym zakupić pokrowiec na zimę na Fiata Uno... Chciałabym najpierw jednak zasiągnąć opini kogoś kto się na tym zna :D
chciałabym sie dowiedzieć jaki materiał polecacie? i wogóle czy taki pokrowiec to dobra i przydatna rzecz? Poleca ktoś jakiś konkretny? i czy tylko na dach i szyby czy na caly samochód...
bardzo proszę o pomoc... z góry dziękuję za jakieś pomocne rady ;)
madziorekke
Nowicjusz

29 Lis 2008, 18:54

moim zdaniem nie polecam żadnych pokrowców na samochód niedawno malowałem samochód który był zabezpieczony pokrowcem odparzyło dach i maski zabezpiecz tylko szyby
fredas
Początkujący

30 Lis 2008, 01:12

Ja mam z LIDL-a jakiś pokrowiec, mam zabezpieczonego nim fiata 125p, bo nie mam dla niego garażu (zarejestrowany, ale nie jako zabytkowy). Po prostu nie chce, żeby stał pod chmurką, bo szkoda auta, tym bardziej, że ma bardzo mały przebieg i jest w dobrym stanie. Widziałem tylko lekkie przebarwienia na lakierze, ale po zastosowaniu np. płynu do szyb schodzi te przebarwienie. Może lepiej faktycznie zabezpieczyć tylko szyby?
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

30 Lis 2008, 10:16

dziekuje za rady :D ale kupilam juz pokrowiec z tybondu :P podobno ma jakies wywietrzniki ktore nie powoduja zadnych takich odbarwien czy innych rzeczy... tak pisalo przynajmniej...zobaczymy jak bedzie sie spisywal :) i czy bedzie mozna go pozniej polecic.
madziorekke
Nowicjusz

30 Lis 2008, 10:59

Napisz za jakiś czas jak się sprawuje i czy warto zainwestować :) Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001

30 Lis 2008, 14:11

alez oczywiscie ze napisze :) tylko to prezent jest wiec troche trzeba bedzie poczekac na opinie na jego temat :P
madziorekke
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy model Hyundai Santa Fe
    Całkowicie Nowy Hyundai Santa Fe reprezentujący segment D-SUV trafił właśnie do polskich salonów. Nowa generacja tego eleganckiego samochodu oznacza dla Klienta odważny design, maksymalny komfort, wysoką jakość wykonania ...

07 Lut 2009, 11:23

więc pokrowiec sprawuje się całkiem dobrze :D samochód był przykrywany i dość się nic z nim nie działo...trochę rdzy tylko wyskoczyło na dole drzwi ale zdaniem posiadacza pokrowca to przez sól na śnieżnych drogach...podobno pokrowiec szybki w założeniu :P można go chyba polecić :) pozdrawiam
madziorekke
Nowicjusz

30 Sie 2009, 10:40

Pokrowce chronią siedzenia przed zniszczeniem a przy tym bardzo wygodnie sie siedzi. Osobiscie wybrałbym z tkaniny welurowej. Konkretnego typu nie podaje ale fajne i nie drogie widziałem w tym sklepie pokrowce.fryda.com.pl
jorgudo
Nowicjusz

30 Sie 2009, 12:00

Człowieku może byś chociaż przeczytał o czym jest temat zanim zaczniesz się reklamować?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013

30 Sie 2009, 17:20

Ja kupiłem sobie pokrowiec w LIDLU za grosze,dwa lata temu autko stało mi na dworze od końca pażdziernika do końca stycznia (nie jeżdziłem nim z powodu wyjazdu),przykryłem Merasia suchego oczywiście,dorobiłem sobie tylko długie sznurki i przywiązałem do kół ,autko przykryłem całkowicie.Trochę się obawiałem czy nie odparzy lakieru lub nie pojawi się rdza,byłem zdumiony po odkryciu,samochód wyglądał tak jakbym go przykrył wczoraj,żadnej wilgoci,żadnego odparzenia,żadnej rdzewki.Przykryłem autko suchutkie :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)