Focus 2012

25 Mar 2011, 16:03

Witam
Co sądzicie o nowym Fordzie?
Widziałem ostatnio je na żywo i powiem szczerze że prezentuje się dużo lepiej niż na fotkach.
Tylko niestety nie siedziałem w środku, a Ford reklamuje ten model jako nowoczesny i innowacyjny.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

:arrow: zapowiedź samochodu

i film promocyjny

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

jak go oceniacie ?
Ostatnio edytowany przez Rafal Walencik 07 Kwi 2011, 09:40, edytowano w sumie 2 razy
Rafal Walencik
Nowicjusz

Miejscowość: Internet

25 Mar 2011, 19:57

Miałem okazję przejechać się najsłabszą jednostką benzynową 1,6 105 KM i rewelacji nie ma :wink: Jeśli jednak porównać nowego Focusa do poprzedników, prezentuje się znakomicie :mrgreen:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

27 Mar 2011, 20:33

Okej, jeśli jeździłeś to może powiesz coś o systemach w nim zastosowanych, czy jest to coś nowego :razz: :?:
Rafal Walencik
Nowicjusz

Miejscowość: Internet

29 Mar 2011, 17:02

Ma mieć mocniejsze zawieszenie niż w poprzednich generacjach. Poza tym ma elektroniki co nie miara (wspomaganie również elektryczne) i z tyłu nie wygląda tak jak stare focusy a tylko to je wyróżniało z reszty fordów. Choć samo auto muszę przyznać, że wygląda świetnie. I na pewno jest reprezentantem nowoczesnej motoryzacji (silnik 1.6 jest też w wersji doładowanej i ma bodajże 160km)
Grigorij
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

07 Kwi 2011, 09:33

:shock: piekne auto, pozazdroscic tym co je kupia ehhh
kamilderen
Nowicjusz

Miejscowość: mazowsze

09 Kwi 2011, 15:42

Poprawili nawet to, co było doskonałe(zawieszenie) :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczny autobus BYD kursuje w Warszawie
    W pełni elektryczny autobus BYD K9 kursuje już w stolicy. Miejskie Zakłady Autobusowe testują ekologiczny autobus chińskiej firmy BYD (Build Your Dreams) aż do 18 czerwca. Autobus kursuje na linii 222 przebiegającej przez ...
    Ubezpieczenie samochodu OC z promocją zwrotu 130zł
    Bezpieczeństwo na drodze jest niezwykle istotne, niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kierowcą, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z jazdą samochodem. Wiedząc, jak ważne jest zabezpieczenie swojego pojazdu i wszystkich ...

06 Cze 2011, 13:02

Redakcja testowała już nowego Forda Focusa.
Zobaczcie sami, co z tego wyszło. Zawieszenie jest jeszcze lepsze, dynamika jazdy poprawiona, a wygląd... niby kwestia gustu, ale nie znam osoby, której się nie podoba to auto.
Ostatnio edytowany przez EkspertMoto* 07 Cze 2011, 00:03, edytowano w sumie 2 razy
EkspertMoto*
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

06 Cze 2011, 13:54

No nawet może Być :grin:
Ale te dolne Halogeny nie są na 6
4/5
Wasyl B4

07 Cze 2011, 22:27

Wygląda fatalnie :(
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

28 Cze 2011, 17:04

W środę jestem umówiony na jazdę testową w Auto Plaza na Bielanach. Mają tam Focusa z silnikiem ecoboost 1.6 o mocy 150KM. Jestem bardzo ciekaw tego autka, zwłaszcza tych nowych technologii, o których tak trąbili. Jak już się przejadę to dam znać jak było : )
kamilderen
Nowicjusz

01 Lip 2011, 09:33

Obowiązkowo daj znać - jesteśmy ciekawi, czego się spodziewać po tym aucie ;)
Lokalizuj
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

27 Lip 2011, 16:25

Byłem, pojeździłem i jestem mile zaskoczony. Autko bardzo dobrze się prowadzi (ale to akurat w Fordach nie nowość) i jest bardzo wygodne w środku. Naprawdę bardzo przyjemnie się w nim siedzi. Silnik 1.6 ecoboost, 150 KM ładnie się zbiera i jest zupełnie wystarczające dla takiego autka. Stylistyka, jak wiadomo rzecz gustu, jak jedzie się przez miasto, to widać zainteresowanie, więc chyba się podoba. Facet z Auto Plaza mówił, że dobrze im schodzą i ludzie są zadowoleni. Reasumując bardzo udany model Forda, ciekawe jak na nową foczkę zareaguje konkurencja…
kamilderen
Nowicjusz

29 Sie 2011, 11:47

Gdybym miał kupować auto tej klasy obecnie byłby to właśnie Focus :) Super autko jak dla mnie, silniczek 150km i gra muzyka
walkomazda
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 3, Opel Astra G