Focus 6/7 tyś - opłaca się ?

12 Sty 2014, 22:22

Witam,

ostatnio dość mocno myślę na temat zmiany samochodu i wpadł mi w oko Ford Focus w benzynie lata ok 1999-2000. Obecnie ceny tego modelu z tych lat są dość niskie, stąd też moja wątpliwość czy takie auto po prostu się opłaca i czy nie będę miał z nim większego problemu. Na pierwszy rzut oka samochody z ogłoszeń wyglądają dość zacnie ale nie wiadomo co z nimi może być na prawdę. Proszę Was o opinie na temat tego modelu z tych lat czy w ogóle warto myśleć o takim aucie?

Na samochód mam przeznaczone 6-8 tyś. Jednak wolałbym kupić coś tańszego aby mieć na jakieś naprawy na wstępne. Też nie zrażają mnie jakieś drobne zarysowania czy otarcia na zderzakach. Zależy mi na aucie sprawny i bezproblemowym, oraz dość zadbanym w środku.

Dodam, że auta potrzebuje na dojazdy do pracy oraz raz w miesiącu trasa ok 500 km "do domu".

A o to dwa ogłoszenia, które mnie zaciekawiły:

[link do Gumtree wygasł]

[link do Tablica wygasł]
kowalski19922
Obserwowany

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seicento
Silnik: 0,9

17 Sty 2014, 20:15

Focus za 6,7k to będzie złom
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Sty 2014, 14:46

moim zdaniem tez sie nie oplaca...dlugo nim nie pojezdzisz, moze miec krecony licznik.
automaniak88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 06 2007
Przebieg/rok: 36tys. km
Auto: Ford
Silnik: benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

25 Sty 2014, 12:14

Żeby to tylko był licznik kręcony..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...