Ford Focus 1.6

01 Kwi 2015, 21:20

Witam.

Co myślicie na temat tego samochodu? Nadaje się na długą trasę polska - Anglia?
[link do Gumtree wygasł]

Widziałem złe opinie na temat awaryjności elektroniki I silnika Itp.

Chciałbym aby autko było do 18tys, I nie psulo się, ogólnie żebym bez zmartwień mógł je eksploatować w polsce jak I bez zmartwienia przejechać te 2tyś kilometrów w jedną stronę.

Proszę o profesjonalną opinie, będę bardzo wdzięczny.
Ostatnio edytowany przez razzbanowany, 01 Kwi 2015, 21:56, edytowano w sumie 1 raz
razzbanowany
Nowicjusz

Auto: brak

01 Kwi 2015, 21:25

Napisz więcej informacji
Co do ogłoszenia to przebieg na 95% oryginalny co jest + ale wydaje mi się że może być z floty więc może być już zajechany bo na flotach nie dba się o auta choć są one regularnie serwisowane w ASO ale co nie zmienia faktu że ma ono wielu kierowców i oni o to nie dbają tylko pędzą jak trza.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

01 Kwi 2015, 21:34

Poszukuję samochodu z silnikiem od 1.6 w górę, spalanie nieważne, bezawaryjny.
Nie jestem miłośnikiem samochodów, a pracownikiem który szuka niezawodnego narzędzia które ułatwi mi przemieszczanie się w dzisiejszym świecie.

Nie znam się na samochodach,
PS
Rozmawiałęm z właścicielem, powiedział że to prywatny samochód, dojeżdżał do pracy, a sprzedaj z powodu otrzymania służbowego. Co mi doradzicie, co myślicie o cenie, przebieg chyba nie najgorszy?

Znalazłem również podobnego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozatym co myślicie o cenie tego forda?
razzbanowany
Nowicjusz

01 Kwi 2015, 21:55

Cena za niska i to tym bardziej wskazuje na flotę.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

01 Kwi 2015, 22:05

TDCI to kiepski silnik a cena też pozostawia sporo do życzenia..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Kwi 2015, 22:09

Dlaczego ten berlingo jest taki tani:?

Co myślicie o tej avensis?: Gość powiedział, że za 16k sprzeda.

Sam nie wiem czy jest sens zapłacić gościowi 500 zł jechać na niemcy, potem na paliwo dać, na kursie euro stracić, podobno tablice kupić, w polsce jeszcze opłaty, tłumaczenie dokumentów. Czy ma taki wyjazd sens do niemiec po auto? Naprawdę sam nie wiem.

Ogólnie mówiąc nie potrzebuję samochodu takiego pro, I nowego rocznika, chodzi o to aby był bezawaryjny, I żeby mi posłużył jeszcze troche w polsce I za granicą, nie wiem co wybrać. Boję się wtopić kase I stracić czas na naprawy.
razzbanowany
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ustąp pierwszeństwa na przejściu dla pieszych
    Choć główną funkcją przejścia dla pieszych jest umożliwienie bezpiecznego przedostania się na drugą stronę ulicy, to właśnie na pasach ginie najwięcej pieszych – w 2018 r. w takich okolicznościach śmierć poniosło ...

01 Kwi 2015, 22:42

Barol napisał(a):TDCI to kiepski silnik

TDCI 1.8 w Mk2 FL było silnikeim dobrym. poprawionym. To nie ten z Mk1 i Mk2 przed FL
Cena żalosna wręcz, polift od 25k w górę
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Kwi 2015, 22:59

Dobra, dziękuję za profesjonalne rady. Więc, Koniu masz gotówkę, nigdy wcześniej nie miałeś samochodu, potrzebujesz nim dojeżdżać do pracy 20km dziennie, dotego chciałbyś za pół roku zajechać tym samochodem do angli I tam w dalszym ciągu go eksploatować w nadzieji na bezawaryjność, ewentualnie niewielkie koszty naprawy. Co wybierasz?

1.Biorąc pod uwagę okłamany przebieg, czyli oszustwo.
2.Możliwość wyjazdu za granicę po uczciwy samochód, wliczając ponad 2tyś kosztów.
3.Dojechany samochód z floty, od 1-wszego właściciela, z polskiego salonu, z prawdziwym przebiegiem.

?
razzbanowany
Nowicjusz

01 Kwi 2015, 23:04

Kupiłbym auto od normalnego użytkownika, czy to kiedyś sprowadził go czy nie to juz nieważne ale żeby miał go kilka lat. Wtedy wiadomo że dbał o niego.
Przebieg i rocznik nie jest ważny, tylko stan.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra