Ford Focus mk2 Proszę o porade

12 Cze 2015, 17:56

Witam serdecznie wszystkich
Szukam dla siebie pierwszego auta do 14 tys. i padło na Ford Focus mk2. Za takie pieniądze w benzynie raczej nie kupie więc zdecydowałem sie na diesla 1.6, przebieg do magiczej liczby 200 tys, hatchback

Zainteresowałem sie tym samochodem
[link do oferty na Allegro wygasł]
vin wf05xxgcd54y21197

Bardzo prosze o pomoc. Czy widzicie tu coś podejrzanego? Warto go kupić? Jest to mój pierwszy samochód i nie chce sie naciąć.
interez
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 06 2009
Auto: Nie mam

12 Cze 2015, 18:27

Zastanów się... w benynie nie kupisz a w dieslu tak? Przecież diesel był droższy w zakupie... :roll:
Ja bym bez 15 nie podchodził a to i tak trzeba z rezerwą bo dużo zajeżdżonych złomów :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Cze 2015, 19:07

Dzięki za odpowiedz :) Nie zależy mi na benzynie, większość ofert 2/3 to diesle, a w rejonie moich poszukiwać to już prawie wszystkie. Rozumiem że 10 letni diesel sprowadzony z Niemiec to jak mówisz zajeżdżony złom :) Tak też czytałem, że takie to mają minim 300 tys przebiegu tylko liczniki przekręcone. To moje pierwsze auto i raczej nie wydam na nie wiecej, skoro mówisz min 15 to chyba poszukam innej marki :/
interez
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 06 2009
Auto: Nie mam

12 Cze 2015, 19:49

Można trafić okazję ale w przypadku Focusa Mk2, Astry H, Kia Cee'd jest to cięzkie. :/
Za to mogę polecić Corolle e12 :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Ampera, samochód elektryczny podbija Europę
    Ampera – rewolucyjny elektryczny model Opla – to zgodnie ze statystykami sprzedaży z maja 2012 najlepiej sprzedający się w Europie samochód elektryczny. Ten niezwykły pojazd – mający ponad 20-procentowy ...
    Dacia Duster Motrio Cup mistrzowskim pucharem
    Pomimo trudnej sytuacji związanej z pandemią COVID-19, firma Renault Polska postanowiła kontynuować puchar Dacii Duster, podtrzymując swoje motorsportowe tradycje. Trzy lata doświadczeń pokazały, że projekt markowego pucharu ...