Ford Focus mk2 - prosze o wypowiedź eksperta

19 Maj 2010, 10:39

Witam!
Znalazłem takie oto ogłoszenie:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Co o nim myślicie?
Według mnie na pierwszy rzut oka wygląda na NIE bitego(tak jak sprzedawca twierdzi).

Najbardziej zastanawia mnie fakt listw bocznych w kolorze nadwozia. Z tego co wiem, to fabrycznie chyba nie były "kolorowane"?
I co do przebiegu, przyjmijmy, że to jest prawda. Co w najbliższym czasie trzeba by było wymienić? Bo olej i filtry to na pewno od razu, a co z rozrządem?
Aha...i jeszcze ta cena, nie sądzicie, że troszkę za wysoka?

Jeżeli zauważycie jeszcze jakieś szczegóły to śmiało wypowiadać się;)

Z góry dzięki

Pozdrawiam
Scorpio
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

24 Maj 2010, 23:18

Witam autko z ogólnego stanu wyglada na niebite ,klijęt proponuje sprawdzenie auta w jakimkolwiek serwisie a wiec jest pewny że auto jest 100 % orginalne .Były wersje z malowanymi listwami tz.bogatsze .Śmiało targuj 1 tyś w dół.Pozdro
azpawel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brzeg

25 Maj 2010, 13:45

Nie udało mu się sprzedać tego, teraz wystawił następnego:
[link do oferty na Allegro wygasł]
O co tu chodzi? Różni się w zasadzie tylko kolorem i felgami, reszta bardzo podobna (przebieg,cena,wyposażenie) Nie mówię, że przemalował tamtego, jest sporo drobiazgów które różni te auta więc to na pewno są dwa inne :grin: Pewnie wyczaił, że można dobry interes na tych fordach zrobić. Ale zaraz, zaraz...obydwa samochody kupił w salonie i jest ich pierwszym właścicielem...ciekawe :grin:
Podsumujmy...koleś w 2006 roku pojechał do Niemiec i kupił (w SALONIE) dwa niemal identyczne samochody. To się nazywa miłość do Forda, nie? :grin: Jeździł sobie oboma na zmianę i w 4 lata przejechał nimi ponad 200tyś kilometrów...połowę jednym, połowę drugim :grin: I nagle...oba mu się znudziły i chce je sprzedać za tą samą cenę... :grin: Ciekawe są też te przekładki rejestracji, oba auta mają te same rejestracje, ale inne z przodu i inne z tyłu. A w komentarzach jest, że chciał kupić silnik 2.0 do forda, może ma trzeciego którego kupił w salonie i jest Pierwszym Właścicielem :grin: :grin:

Jeszcze jakieś wątpliwości...?
Kenji
Początkujący

Miejscowość: Łódzkie

26 Maj 2010, 18:36

hmmm..ciekawe ciekawe...faktycznie...to ten sam gostek. Handlarz jak nic^^
czyli omijać szerokim łukiem trzeba go:)
Nie wiem...może źle myślę, ale mi się wydaje, że jak samochód jest od handlarza to w 99% były jakieś przekręty z samochodem(licznik przekręcony, niby bezwypadkowy itp.)
Scorpio
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

05 Sty 2012, 21:10

co myślicie o tym autku warto go kupić??

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
nie wiem co mi możecie powiedzieć o tej wersji
sierściuch
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 02 1999
Auto: opel astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Tiguan GTE Active Concept
    Stany Zjednoczone są największym rynkiem SUV-ów na świecie. Auta te, odznaczające się wszechstronnym zastosowaniem, bardzo dobrze pasują do amerykańskiego stylu życia. Podczas North American International Auto Show ...
    Mercedes-Benz A 45 AMG fascynujący samochód kompaktowy
    Po raz pierwszy w historii sportowy oddział Mercedes-Benz prezentuje fascynujący samochód kompaktowy. A 45 AMG to element strategii "AMG Performance 50", stworzonej dla uczczenia 50. urodzin AMG w 2017 roku. Do jego ...