Ford Fusion+

28 Maj 2015, 21:45

Witam. Posiadam samochód Ford Fusion+ i dziś jak się zatrzymałem i zgasiłem silnik to po 30 min. jak wróciłem to samochód odpalał z 7 sec. asz zgasły wszystkie kontrolki na zegarach dopiero wtedy odpalił. Co może być powodem? Dodam że w tej chwili był włączony GPS do zapalniczki i pobierał prąd. Samochód też piszczy przy ruszaniu z dużego gazu jak szybko puszczam sprzęgło.
Adrian1987
Nowicjusz

Miejscowość: Panningen
Prawo jazdy: 13 01 2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Fusion+
Silnik: 1.4 59 kW (80 pk)
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

29 Maj 2015, 06:26

A jak zapala teraz bez nawigacji..? Normalnie..? Moim zdaniem podłączenie do zapalniczki gpsa nie ma wpływu na rozruch. Podczas kręcenia rozrusznikiem odcinane są inne urządzenia w aucie jak radio ,dmuchawa itp. Zakładam ,że akumulator jest dobry.
Co do piszczenia się nie wypowiem,bo tak ocenić nie da rady co może byc przyczyną. Tylko komputer i diagnostyka.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

29 Maj 2015, 09:57

Teraz na razie pali za pierwszym razem.
Adrian1987
Nowicjusz

Miejscowość: Panningen
Prawo jazdy: 13 01 2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Fusion+
Silnik: 1.4 59 kW (80 pk)
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2007

29 Maj 2015, 14:06

Czyli z odpalaniem nie ma co grzebać nic! Tak jak pisałem ,jedx sobie na taką zwykłą diagnostykę ze szczytaniem błędów. koszt ok 50 zł w zwykłym warsztacie. To może dać odpowiedź co do przyczyn jakichś chochlików. poza tym skasują ci zapamiętane błędy. Możesz też na godzinkę po prostu odłączyć klemę z akumulatora. Oczywiście plusową.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co należy okresowo sprawdzać w samochodzie?
    Nie znalazłem na forum podobnego tematu, a myślę że może on pomóc innym użytkownikom/kierowcom w ustaleniu tego na co powinni zwracać uwagę okresowo podczas eksploatacji samochodu. O pewnych rzeczach zapominamy czasem ...