Ford Mondeo 2.0 TDCI 2004r CZY TO OSZUSTWO ??

20 Mar 2011, 14:41

Witam
Kontaktowałem sie w sprawie samochodu dokładnie FORD MONDEO 2.0 TDCI 2004 r.
Auto było wystawione na otomoto.pl nr. C17783487 ale jest aktualnie usunięte. Sprzedawca
ma maila [email widoczny po zalogowaniu] niby jest polako - anglikiem w aukcji miał wpisane Kraków ale okazało się iż jest w angli.
Więc zainteresowany zakupem auta podałem mu moje dane kontaktowe (dopiero z firmy które rzekomo ma mi dostarczyć pojazd otrzymalem jego dane ale i tak sa różne gdyż w mailu z firmy pisze o innej osobie a na stronie www w wyszukiwaniu przesyłki pisze inna osoba na dole można zauważyć) do wysyłki samochodu w mailach pisał iż firma sie ze mną skontaktuje w sprawie dostarczenia. Gość nie podał mi żadnych swoich danych nawet numeru VIN. Wczoraj o 22 otrzymałem maila takiego od niby firmy ktora ma mi dostarczyć auto:
Auto to oczywiście niby polak po lewej stronie kierownica itd... na polskich blachach. Cena 13 tyś zł
Dear Rafal Rajca,

My name is Mark and I will be the one who will assist you today, you have been registered on our system as the buyer for the item " Ford Mondeo 2.0TDCI, 2004 " by the seller Grom Jozef . The car has been checked by our personnel. It was found in good conditions. This is why you have the seven days inspection period so you can have time to decide if you want the item or not.
The item is being insured during the transportation process and for the whole seven days testing period.
According to the transaction details you must deposit EUR €3,150.00 to our Bank Account.

Bank Account Name: Jubs Freight
Bank Name: Barclays
Account Number: (skasowałem)
IBAN: GB39 BARC (skasowałem)
BIC: BARCGB22
Sort Code: 20-46-57
Bank Address: PO Box 3628, Finsbury Park, London, E8 2JX
Country: United Kingdom

We work as a third party that protects buyers and sellers from fraud and your funds will be locked into our account, so you don't have to worry about this. We cannot order the delivery until we will have the EUR €3,150.00 deposit into our account. Please read our Terms and our company policy . After the payment is confirmed you will receive the item.

Thank you for using our service

===================================================

Nazywam się Mark i ja będę tym, który pomoże Ci dzisiaj, zostały zarejestrowane w naszym systemie jako kupujący w pozycji " Ford Mondeo 2.0TDCI, 2004 " przez sprzedającego, Grom Jozef. Samochód został sprawdzony przez naszych pracowników. Stwierdzono, w dobrych warunkach. Dlatego masz siedem dni okresu kontroli, dzięki czemu można mieć czas na decyzję, czy chcesz pozycji, czy nie.
element jest ubezpieczony w czasie transportu i na całe siedem dniowym okresie próbnym.
Według danych transakcji musisz wpłacić EUR €3,150.00 naszego rachunku bankowego.

Bank Account Name: Jubs Freight
Bank Name: Barclays
Account Number: (skasowałem)
IBAN: GB39 BARC (skasowalem)
BIC: BARCGB22
Sort Code: 20-46-57
Bank Address: PO Box 3628, Finsbury Park, London, E8 2JX
Country: United Kingdom

Pracujemy jako osoba trzecia, która chroni kupujących i sprzedających przed oszustwami i Twoje środki zostaną zablokowane na nasze konto, więc nie musisz się o to martwić. Nie możemy zamówić dostawy do będziemy mieli EUR €3,150.00 wpłaty na nasze konto. Proszę przeczytaj nasze Warunki i naszej polityki firmy. Po dokonaniu płatności potwierdzone otrzymasz przedmiotu.

Mark

International Jubs-Freigh Team
www.inter-jubs-freight.com/trans

Teraz zastanawiam sie czy to nie jest oszustwo... ?? wpisująć nr przesyłki na stronie wyskakuje mi:
Tracking details:

Tracking Number: (skasowałem)
Package Type: Cargo Ship
Package Details: Ford Mondeo 2.0TDCI, 2004
Package Status: Payment has to be made in order to start the delivery process. - PAYMENT PENDING
Package Weight: 1820 Kg
Scheduled Delivery: 26/03/2011
Package Location: 17 Putney Hill, London, SW15 6AB, United Kingdom
Delivery to: ul. Cicha 21, Chmielnik, 26-020, Poland
Service Type: Truck/Trailer
Scheduled Delivery Route: United Kingdom - Poland
Observations: Ford Mondeo 2.0TDCI, 2004 was carefully examined by our technical team. The car documents has also examined. All electronic devices are working normally. Engine, transmission have also been examined. We waiting the payment confirmation from the buyer so we can start the delivery.

Seller of the Vehicle Buyer of the Vehicle
Seller's Name Boleslaw Grabowski Buyer's Name (skasowałem Moje personalia)
Seller's Address 17 Putney Hill Buyer's Address ul. Cicha 21
City London City Chmielnik
Postal Code SW15 6AB Postal Code 26-020
Country United Kingdom Country Poland

Package Progress
Location Date Local
Time Description

The above information regards a package handled by our company, which includes one or more of the following services: storing in special facilities, handling, packaging for storing or transportation, middle man billing - for vehicles only, transporting, delivering. If you feel the above information are not correct, please feel free to contact us at: support
[email widoczny po zalogowaniu]

Proszę o szybką reakcje ?? troche mi ta transakcja śmierdzi ... :(
Dziekuje i pozdrawiam Rafał R
Ostatnio edytowany przez felo, 21 Mar 2011, 00:31, edytowano w sumie 1 raz
felo
Nowicjusz

Miejscowość: Chmielnik

20 Mar 2011, 14:55

felo napisał(a):Cena 13 tyś zł

A wierzysz w prezenty od Mikołaja... :?: :?: 2004 R.PROD. i13 KAWAŁKOW... :?: :?:
felo napisał(a):troche mi ta transakcja śmierdzi ...

Nie troche ale mocno... :!: :!: :!: Badz mądry przed szkoda.... :!: :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

20 Mar 2011, 23:21

napisalem ze chciałym zaplacic przy odbiorze czekam az odpiszą :) jak nie to nic z tego nie bedzie...
felo
Nowicjusz

20 Mar 2011, 23:52

znan sztuczka z przelewem płącisz i od tą nie masz już żadnej wiadomości o sprzedającym, imie nazwisko staje się nieprawdziwe a konto no cóż :D
jeszcze lepiej jest z przekazami WesternUnion :mrgreen: bo tam potrzebujesz tylko upoważnienia na odebranie kasy nawet się legitymować nie trzeba :mrgreen:
ogólnie sprawa wydaje się mocno naciągana :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Mar 2011, 00:22

ja mam tą samą sytuacje i te same emaile tylko u mnie chodzi o kupno ciągnika ,zapytałem czy morzna zaliczkę to mi napisał że połowe a połowę dzień po dostarczeniu przesyłki
tomwoj
tomwoj
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

21 Mar 2011, 00:26

powiem wam ciekawy przypadek bo firma wydaje sie być prawdziwa :P ta przynajmniej co ma mi dostarczyć auto. No to co sie dzieje w przypadku gdy dam np przelew i nie mam auta... przecież jakbym zgłosił na policje to po numerze konta bankowego powinni goscia namierzyć i sciągnąć z powrotem kase na moje konto ? czy jest inaczej ?

Jeszcze pisałem czy moge auto obejrzeć w anglii ;P
felo
Nowicjusz

21 Mar 2011, 00:32

felo napisał(a):Jeszcze pisałem czy moge auto obejrzeć w anglii ;P

Ciekawe co Ci odpisze....Myślę ze korespondencja się urwie... :grin:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

21 Mar 2011, 01:47

a co wogole myślicie o tej firmie transportowej na podstawie strony ?? http://www.inter-jubs-freight.com/trans ... hp?lang=en
Słyszał ktoś coś o niej ?
Korzystał z jej usług ?
felo
Nowicjusz

21 Mar 2011, 08:55

No to wpłać lepiej te 3150 Euro na moje konto i efekt będzie taki sam :P

LUDZIE NIE MA OKAZJI!!!
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

21 Mar 2011, 23:07

napisałem jakie mam gwarancie że nie zostane oszukany to mi nie odpisał i zapytałem czy współpracują z polską firmą to mi odpisał zę dostawa do domu
tomwoj
tomwoj
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

22 Mar 2011, 03:01

tomwoj napisał(a):napisałem jakie mam gwarancie że nie zostane oszukany to mi nie odpisał i zapytałem czy współpracują z polską firmą to mi odpisał zę dostawa do domu

dokladnie ja napisalem o VIN to mu napisal ze samochod serwisowany i zadbany zero uszkodzen :) ale jest też ta oferta na innych strona forum prawnego o tym oszuscie... I pomyśleć że ludzie wtapiają po 3 4 tys euro masakra :( jak można tak sie oszukać.
felo
Nowicjusz

22 Mar 2011, 11:08

jak można tak sie oszukać.

Bo dorosli ludzie wierza jeszcze w Mikołaja..... :mrgreen:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

28 Mar 2011, 08:02

Witam
To na 10000000000% oszust gdyż auto znów jest wystawione na allegro !!
Niby pisze że już w Polsce po moim sfiksowanym przelewie ale to g... prawda

C18160904
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wszystkich zainteresowanych proszę uważajcie bo to oszust
felo
Nowicjusz

23 Maj 2011, 15:32

Moim zdaniem coś jest na rzeczy... radzę się 2 razy nad tym zastanowić..
DodajOszusta
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa