REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No to to jest raczej prawidłowe zachowanie.Miro12 napisał(a):Wchodziłem przez test zegarów aby sprawdzić temp. dokładnie, po tym jak dochodzi tam do około 110 stopni załącza się wentylator.
Najlepiej by było wtedy sprawdzić jaką temperaturę pokazuje czujnik temperatury płynu chłodzącego podłączając się jakimś nawet najprostszym interfejsem jak np. Torque na Androidzie.Miro12 napisał(a):Po tym jak silnik złapie temp. na wskaźniku na połowę i przejadę jakiś odcinek i się zatrzymam to załącza się wentylator na 1 bieg, a czasem nawet i 2.
Rokiko napisał(a):Najlepiej by było wtedy sprawdzić jaką temperaturę pokazuje czujnik temperatury płynu chłodzącego podłączając się jakimś nawet najprostszym interfejsem jak np. Torque na Androidzie.
części elektryczne nie podlegają zwrotowi chyba że są jakieś pojedyncze sklepy które na to idąMotoAlbercik napisał(a):bo ten ma możliwość zwrotu sprawnego czujnika, gdyby okazało się, że czujnik jest ok.
Kao napisał(a):części elektryczne nie podlegają zwrotowi chyba że są jakieś pojedyncze sklepy które na to idą
MotoAlbercik napisał(a):Najlepiej zrobić coś takiego u mechanika, bo ten ma możliwość zwrotu sprawnego czujnika, gdyby okazało się, że czujnik jest ok.
po 1 już widzę jak mechanik będzie jezdził do sklepu i kopał się ze sprzedawcą aby konsument miał mniejsze koszta a po 2 nie wiem jak chcesz podłączyć kostkę tak żeby nie było śladów na pinachMotoAlbercik napisał(a):mechanik ją zamontuje i wymontuje tak, że nie będzie widać śladów użytkowania
Kao napisał(a):le Albercik ja dobrze znam ten temat, u mnie w mieście (w pl) miałem swój warsztat i wypracowany staż już wcześniej, było 6 sklepów z gratami, żaden nie przyjmował zwrotów elektrycznych części.
Kao napisał(a):po 1 już widzę jak mechanik będzie jezdził do sklepu i kopał się ze sprzedawcą