Fox - ogrzewanie tylnej szyby

30 Gru 2014, 10:04

Witam,

Od kilku miesiecy uzytkuje Foxa i nie mam pojecia, jak wlaczyc w nim ogrzewanie tylnej szyby. Znalazlam jakis wlacznik przy kierownicy, po prawej stronie, ale nie moge go ani wlaczyc ani przekrecic. Bede bardzo wdzieczna za pomoc :).
Rennie77
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Fox
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

30 Gru 2014, 14:18

Ogrzewanie tylnej szyby przeważnie włącza się osobnym przyciskiem na środkowej konsoli kontrolki-samochodowe/32-kontrolka-ogrzewania-szyby-tylnej/
Czy masz taki przycisk?
Może jakieś zdjęcie załączysz tego przycisku z którym nie możesz nic zrobić?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

30 Gru 2014, 14:33

Dziekuje za odpowiedz i juz spiesze wyjasnic - nie wiem co sie stalo, ale przycisk sie zablokowal i wymagal odrobiny sily, zeby go odblokowac. Byc moze sama go niechcacy zablokowalam podczas wczesniejszych prob wlaczenia go.
W tym modelu przycisk do wlaczania ogrzewania tylnej szyby, to akurat taka nasadka na wajche przy kierownicy. Po tym jak sie odblokowala, wystarczy ja delikatnie wcisnac kciukiem (ruch przycisku jest minimalny) i na desce rozdzielczej pojawia sie podswietlona ikonka podgrzewania szyby.
Bardzo dziekuje za odzew!
Rennie77
Nowicjusz

30 Gru 2014, 15:24

No to super że już działa :ok:

Bardzo często problem takiej blokady przycisku pojawia się od psikania zbyt dużej ilości środków kosmetycznych do pielęgnacji plastików itp. Zbyt duża warstwa po pewnym czasie potrafi zaschnąć co w późniejszym czasie uniemożliwia normalne wciśnięcie przycisku. To tak w ramach informacji dla innych którzy spotkają podobny problem :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

30 Gru 2014, 15:52

Poniewaz samochod jest uzywany, trudno mi stwierdzic, jak bardzo go wczesniej pielegnowano ;).
Ruch tego przycisku jest tak minimalny, ze mysle, ze nawet wieksza ilosc jakiegos pylu czy kurzu, mogla go ciut przyblokowac.
Na dodatek wmawiano mi, ze przy wlaczeniu ogrzewania lusterek, tylna szyba podgrzewa sie automatycznie, ale nie w tym modelu, wiec chwile zajelo mi zorientowanie sie, jak to ustrojstwo wlaczyc ;).
Rennie77
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

PODSUMOWANIE i SPIS MODELI - Koszty utrzymania
    Na tej stronie znajdziesz spis ponad 350 modeli samochodów w około 90 zestawieniach. Abarth: Grande Punto 1,4 T-Jet Alfa Romeo: 147 2,0 TS 147 3,2 GTA 156 1,9 JTD 159 1,8 159 1,9 JTDm 166 3,0 Audi: A2 1,6 FSI A3 8L ...