Z tymi wilgotnymi kluczykami to prawda , zajmuje się odśnieżaniem dachów i kluczyki mam w kieszeni wiec pewnie wilgoć, śnieg i mróz zadziałały na kluczyki a to wszystko wepchnięte do stacyjki zrobiło swoje, Jutro postaram się wdmuchać stacyjkę coś i okaże się i dam znać
[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 19:15 ]Rano po wejściu do auta użyłem spreja który czyści styki i potraktowałem stacyjkę, efekt był mizerny ale wydaje mi się że to jednak aku . Więc dziś został wyciągnięty i na cało nocne ładowanie wystawiony. Jutro rano test. Zauważyłem że dużo wilgoci było na akumulatorze, może to jest powód.
[ Dodano: Nie Sty 31, 2010 15:56 ]Ok Dzisiejsza diagnoza Akumulator naładowany, zaciski przeczyszczone jak i klemy ale problem ten sam.
Przy przekręceniu na II pozycję gdzie powinny zapalić się wszystkie kontrolki nie zapalają się ale wszystkie mechanizmy działają takie jak wycieraczki, światła, spryskiwacze, radio przełączenie do III pozycji kluczyk rozrusznik kreci ale nie odpali jeśli nie zapalą się kontrolki. Może jakiś bezpiecznik jest za to odpowiedzialny? Wszystko wydaje się smieszne bo po jakimś czasie zaświecają się.