FREELANDER 98 r. diesel

14 Sty 2008, 13:37

Witam.Mam freelandera z roku 98 diesel coś wyje nawet, jak auto jedzie na luzie z wciśnietym sprzęgłem; myślę że to skrzynia biegów albo reduktor. Chciałbym zacząć od sprawdzenia stanu oleju w tychże, ale nie wiem jak - czy skrzynia i reduktor mają jeden wspólny wlew, czy osobny? Wybieram się z tym do mechanika, ale tylko dlatego, że mają tam podnośnik, bo na to, że mi pomogą nie liczę. Wolę spytać kogoś kto ma o tym pojęcie. Jeśli ktoś może mi pomóc będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie.
tola
Nowicjusz

14 Sty 2008, 19:34

Witaj.
Napisz skąd jesteś, będzie łatwiej kogoś polecić. :wink:
Powiedz też, czy wyje podczas jazdy na luzie, czy na postoju bez biegu?
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

15 Sty 2008, 09:48

Podczas jazdy niezależnie od tego czy na biegu, czy na luzie, czy z wciśniętym sprzęgłem, czy nie - zawsze wyje. Na postoju nie wyje.
Jestem z Nowej Rudy, woj. dolnośląskie. Wiem, we Wrocławiu mam serwis.
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
tola
Nowicjusz

15 Sty 2008, 16:22

A czy wycie jest jednostajne, czy zwiększa się wraz ze zwiększaniem prędkości? Jeśli tak, to najpewniej jest to łożysko w kole lub most.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

21 Sty 2008, 13:03

koniec skrzyni rozdzielczej...norma we frelkach
3 tysie będzie to kosztować
4x4
Draakul
Początkujący

08 Mar 2009, 20:17

Draakul napisał(a):koniec skrzyni rozdzielczej...norma we frelkach
3 tysie będzie to kosztować
- kto zna adres dobrego zakładu naprawy frelka /skrzynie/ na pomorzu?/ zachdniopomorskie/.
stanisław tołłoczko
Początkujący

Miejscowość: pomorze
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW Jetta Hybrid - seryjna wersja w Los Angeles
    Volkswagen of America wprowadza na rynek jeden z najbardziej efektywnych samochodów na świecie: nową Jettę Hybrid. Za napęd odpowiedzialne jest oszczędne i przyjazne dla środowiska połączenie nowoczesnego silnika benzynowego ...