Freelander: najpierw huczenie potem wibracje!!??

10 Mar 2009, 12:47

Posiadam Landrovera freelandera 2000, 1.8 benzyna, po jakims czasie pojawilo uciazliwe huczenie po sparwdzeniu zawieszenia i lozysk walu itd. diagnoza opony wiec wymienilem opony i pojawily sie wibracje nieodczuwalne na kierownicy lecz na calym samochodzie przy predkosci 60km i powyzej 100km niewiem co mam robic ??!! moze wywazyc kola ale czy oni tego nierobia podczas wymiany. Z gory dzieki...
jestem swiezym posiadaczem freeladera 2000, 1.8 benzyna
odiasz
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpackie

10 Mar 2009, 17:35

U mnie są drgania jak jadę do 1500 obrotów.Wyżej jest już normalnie.
Jeśli drgania są odczuwalne w całym samochodzie a nie na kierownicy to może to być inna przyczyna niż niewyważone koła.Ja podejrzewam, że jest to reduktor, albo wał (wykrzywiony-przy wjeździe na wyższy krawężnik),może też być coś z silnikeim.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

17 Mar 2009, 22:04

U mnie pomogła wymiana przegubów w półośkach bo terz miałem wibracje całego tyłu
pader
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

18 Mar 2009, 11:10

ja bym obstawial przy reduktorze tez zaczelo sie od huczenia jak by uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu podczas tooczenia sie kol potem bylo jak by cykliczne ocieranie az zaczelo szarpac a teraz to juz czekam na przesylke z nowym reduktorem wzmacnianym.
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP6 bezpiecznej podróży na wakacje
    Przed nami wakacyjne podróże. Większy ruch na drogach w tym okresie oraz zazwyczaj dobra pogoda potrafią uśpić czujność kierowców i nadmiernie powiększyć wiarę we własne umiejętności panowania nad autem. Żeby ...
    Przyczepne opony i sprawne hamulce - samochód do driftu
    Żadnego auta driftingowego nie można nazwać profesjonalnym, jeśli nie jest wyposażone w dobre opony. A najlepsi drifterzy na ogumieniu nie oszczędzają. Na zawodach korzystają tylko z nowych opon i to nie byle jakich - najczęściej ...