Freelander... Tylne drzwi!!!!!

03 Sty 2009, 22:08

zobacz może coś wpadło do tego silniczka albo jest odwrotnie podłączony.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

03 Sty 2009, 23:58

czyli nowy silniczek zły
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

04 Sty 2009, 00:08

Nie no to jaja jakieś są!!! W czasie jazdy wdusiłem przycisk otwierania szyby i się otwarła, po zatrzymaniu wszystko działa (narazie) ale myślę, że to jakiś objaw czegoś większego.
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tralee

04 Sty 2009, 12:11

Nie ma możliwości odwrotnego podłączenia silniczka. A czy coś do niego wpadło??? Kto zaryzykuje rozebranie mechanizmu do opuszczania szyby?? :?
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

20 Sty 2009, 21:12

Witam
miałem taki sam problem i być może się mylę ale przyczyna tego typu usterki mogła być bardzo prozaiczna, po prostu tylna szyba przymarza! u mnie było tak w największe mrozy i też nie mogłem wówczas otworzyć drzwi a sądząc po dacie założenia wątku tutaj mogło być podobnie
Pozdrawiam
scooter83
Nowicjusz

Miejscowość: z pracy

21 Sty 2009, 21:54

scooter83 napisał(a):Witam
miałem taki sam problem i być może się mylę ale przyczyna tego typu usterki mogła być bardzo prozaiczna, po prostu tylna szyba przymarza! u mnie było tak w największe mrozy i też nie mogłem wówczas otworzyć drzwi a sądząc po dacie założenia wątku tutaj mogło być podobnie
Pozdrawiam
I TO JEST TO MIAŁEM TAKI SAM PROBLEM PRZYMARZŁA
zbigbo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybryda oczami dziecka
    Hybrydy są dziecinnie proste w budowie i w obsłudze – tak orzekli mali eksperci po dniu spędzonym z hybrydowym Aurisem. Toyota zaprosiła ośmioro małych miłośników motoryzacji do udziału w projekcie "Hybryda oczami ...

22 Sty 2009, 16:09

To skombinujcie sobie jakiś garaż bo możecie nieźle zabulić jak wam naleci pełno wody/śniegu i zamarznie.Ja zostawiłem auto przy tesko na 3 godziny i przychodzę a tu reling dachowy odpadł.Nie wyglądało to na ułamanie ale na rozsadzenie przez wodę.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Sty 2009, 13:07

motorro napisał(a):To skombinujcie sobie jakiś garaż bo możecie nieźle zabulić jak wam naleci pełno wody/śniegu i zamarznie.Ja zostawiłem auto przy tesko na 3 godziny i przychodzę a tu reling dachowy odpadł.Nie wyglądało to na ułamanie ale na rozsadzenie przez wodę.
a przy tesko nie było garażu
zbigbo
Nowicjusz

24 Sty 2009, 20:10

zbigbo napisał(a): a przy tesko nie było garażu

Niestety tam nie było.
Ale to były 3 godziny a nie cała noc jak u niektórych stoi.Jak Ci woda naleci między uszczeli i coś rozsadzi to będziesz kwiczał i narzekał że to złomy i rupcie a w większości przypadków psują sie bo ich właściciele nie dbają o auta.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

18 Kwi 2010, 14:18

Krzyfu, Powiedz mi czy udało ci się naprrawić ten problem, u mnie jak w aucie naciśnie się przycisk to słychać jak sie coś przełancza ale gdy idę otworzyć szybę i naciskam klamke to ani drgnie,,,,,, poprostu moge sobie naciskać a drzi nawet nie próbuja się otworzyc a nie miałem tego problemu.... po 2 tyg. nie otwierania chciałem otworzyć drzy no i taki problem...?? Pomożecie...??
Gregor
gregor-112
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

19 Kwi 2010, 08:41

Uff!! Szmat czasu. Tak udało mi się to naprawić. problemem był czujnik położenia tylnej szyby. Znajduje się wewnątrz drzwi tuż nad zamkiem. Tyle, że aby się do niego dostać trzeba otworzyć drzwi. Spróbuj odłączyć akumulator na kilkadziesiąt sekund. Może to sprowokuje układ do działania, spróbuj otworzyć drzwi na pracującym silniku. A jeśli to nic nie da to nic nie da to potrzebujesz krzyżakowy śrubokręt na elastycznej końcówce, i musisz poradzić sobie z wykręceniem bodajże pięciu wkrętów, które znajdują się na dole drzwi, jak położysz głowę na podłodze bagażnika to je zobaczysz.
Freelander TD4 GS 2001/Isuzu Tropper 3.0 dohc turbo
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

17 Cze 2011, 21:10

Może są splątane linki na kółku i przez to blokują silnik.
Zdemontuj mechanizm i rozkręć osłonę - zobaczysz co jest z linkami.
Jeżeli są splątane to musisz je wymienić, najlepiej razem z kółkiem i ślizgami.
Zestawy naprawcze są dostępne np. na allegro:
[link do oferty na Allegro wygasł]
artur301
Nowicjusz