Frontera Pomocy

04 Lut 2008, 20:56

Sluchajcie mam problem.W samochodzie Opel Frontera 2.5tdi 96 rocznik podczas jazdy powyzej 70km na godzine zaczyna byc slychac stukot a raczej dudnienie walu napedowego.Niestety w moim miescie mechanicy nie znaja sie na tego typu samochodach a do salonu oddawac nei chce.Czy to jest normalne czy moze cos jest nie tak?Spotkal sie juz ktos z tym?
Atom(BD)
Nowicjusz

05 Lut 2008, 08:59

@Atom
1) jaka to wersja frotki - sport (krótka), czy long?
2) skąd jesteś (uzupełnij profil) wtedy moiże uda się namierzyć kumatego mechanika (lub nawet takiego, co się bawi z terenówkami) w Twojej okolicy...

Ja obstawiam krzyżaki wału (a jeśli wersja long - prawdopodobna też jest podpora wału)...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

06 Lut 2008, 11:20

jestem z Radomska.Jest to wersja krotka.bylem u 3 mechanikow i slyszalem 3 rozne wersje +nigdy nie mielismy do czynienia z TerenowkamiO_o.Nie oddam samochodu w rece takich osob
Atom(BD)
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Volkswagen Amarok 4MOTION
    Amarok jest najmłodszym modelem marki Volkswagen Samochody Użytkowe. Jego produkcja rozpoczęła się w 2010 roku w Argentynie, od maja 2012 roku samochód powstaje także w fabryce Volkswagena w Hanowerze. Dla Amaroka ...