Funkcje GPS w wideorejestratorach oraz jaki wybrać.

18 Lip 2017, 10:49

witam serdecznie,
probuje znalezc informacje w sieci, ale bezskutecznie. poszukuje kamerki do auta i w zasadzie rozważam dwie opcje:
zakup prostej kamerki bez wodotryskow, o kompaktowych rozmiarach z bardzo dobra jakoscia nagrania bądź taka sama kamerke, ale z funkcja gps i ew. wifi.

Pytanie dość zasadnicze, które determinuje wybor:
Czy odbiornik gps w kamerkach można wykorzystać również do innych celów, a dokładniej czy kamerke można sparować z zewnętrznym urządzeniem i wykorzystać modul gps?

Mam w domu urządzenie na którym mogę swobodnie zainstalować nawigacje, ale samo urządzenie nie ma gps – musi korzystać z zewnętrznego modulu gps. Gdyby taka kamerka miała możliwość „udostepniania” modulu urządzeniom zewnętrznym to bylaby to dla mnie duza wygoda.

Na cele zakupowe mam przeznaczone powiedzmy 550zl dla wersji z gps i wifi. Dla wersji bez tych funkcji wolalbym przeznaczyć mniejsza kwote.

dziekuje za odpowiedzi.
marekwroc
Obserwowany

Auto: osobowy

19 Lip 2017, 11:29

Ja osobiście używam Viofo i powiem, że jest baardzo dobra. Nawet w nocy na nagraniach wszystko widać. Jakość nagrań jest po prostu bezkonkurencyjna ;D Polecam wejść na youtube i wpisać nazwę kamerki i oglądnąć filmy wrzucone przez użytkowników.

Ja kupiłem swój egzemplarz na aliexpress. Nawet jak przesyłka do Ciebie nie dojdzie, to zwracają Ci pełną kwotę zakupu, lub wysyłają drugą paczkę. Także nie ma się co martwić w ogóle o paczki. Dojdzie na pewno.

Jeżeli wybierzesz wersję bez karty pamięci(w polu kolor wybierz z GPS) to zapłacisz za nią 100$ czyli 370zł a wysyłka gratis. Także prawie połowa ceny allegro.

Link:
https://goo.gl/eHmGHr

Tutaj droższa wersja z optyką Sony Starvis(czyli Viofo a119s V2). Jest trochę droższa, ale i tak duuża oszczędność patrząc na ceny allegro. :
https://goo.gl/NYxbHM
YOBACK
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 03 2014
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: MG ZT !190
Silnik: 2.5 v6 190km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luksusowa terenówka w eleganckim wydaniu - Lexus LX 570 S
    Australijski oddział Lexusa wprowadza na rynek model LX 570 S w nowej wersji. Flagowy SUV japońskiej marki zyskał odświeżony wygląd i nowe obręcze kół. Pod maską luksusowej terenówki nadal pracuje potężna wolnossąca ...