Głośne cykanie w okolicach zaworu egr. VW Bora 1.9 TDI

20 Maj 2009, 21:13

Witam wszystkich. Mam problem z moim autkiem, szukałem tego problemu na forum i nic nie wyczytałem na temat. Problem polega na tym ze słyszę caly czas dosc głośne cykane równe tak samo jak obroty silnika. Tak mi sie wydawało ze odgłos dochodzi gdzieś z okolic zaworu egr. Mialem mały wyciek z niego to wymieniłem go na nowy ale cykanie dalej jest. Mieszkam w Anglii i w moim miescie nie ma Polaka mechanika. A Angielski mechanik powiedzal ze to normalne przy takim przebiegu (137tys mil) Pozdrawiam i prosze o pomoc.
Ostatnio edytowany przez arthur_tt, 22 Maj 2009, 23:25, edytowano w sumie 1 raz
arthur_tt
Nowicjusz

Miejscowość: Uk
  • 22 Maj 2009, 19:30

czy to jest silnik na pompowtryskach czy jeszcze na pompie wtrskowej? nie masz sie czym marwic to jest normalne w 1.9 tdi ze klepią zawory taka juz uroda silnika
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

23 Maj 2009, 00:41

jestem aktualnie w anglii i spotkałem wiele aut roczniki 2000+ i jak jedzie taki rano to już z połowy ulicy słychać jak klekocze jak stary mietek, więc mechanik mógł nie zauważyć twojego problemu
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW E1 i E2 (1991-1993) - samochód elektryczny
      Zachęcona pozytywnymi wynikami osiągniętymi przez akumulator NaS firma BMW Technik GmbH otrzymała zamówienie na opracowanie pojazdu elektrycznego od zera, przy założeniu zbadania zalet i wad napędu elektrycznego w ...
      Flotowy segment B - jakie auta wybierają firmy?
      Segment B niezmiennie od dziesięcioleci bije rekordy w Europie. Czemu małe hatchbacki są chętnie wybierane? Przede wszystkim z uwagi na rozsądną cenę, łatwość poruszania się po mieście, coraz wyższy poziom technologicznej ...