REKLAMA
Witam,
Czy ktoś może mi powiedzieć od czego może zależeć szum we wnętrzu samochodu podczas jazdy ? Dokładniej: jadąc z większą prędkością tak od ok. 80 i ponad km ( nie wspominając już o 130 mniej więcej, wtedy szum jest aż mocno wkurzający ) słychać jakby bardzo mocne 'dmuchanie'. Pochodzi ono z przedniej, części samochodu po obu stronach, na początku myślałam, że spowodowane jest to otwartymi wywietrznikami powietrza, jednak po ich zamknięciu nic się nie zmieniło. Jest to mocno słyszalne w rogu ( między drzwiami, a szybą ). Ostatnio znajomy powiedział do mnie "wymień sobie uszczelki w drzwiach"...
Proszę nie odsyłajcie mnie do mechanika, do serwisu itd. ponieważ najpierw chciałabym się dowiedzieć czegoś tu, być może to "błachostka (?)", druga rzecz to taka, że nie bardzo mam czas, a trzecia, wiem jak reagują mechanicy i serwisanci na widok kobiety ( w końcu i tak tam zajrzę )
Jestem samoukiem i lubię dowiadywać się nowych rzeczy na temat samochodów. Dlatego też proszę o pomoc, przeszukałam sporo tematów na forach i niestety nie znalazłam odpowiedzi na mój problem. Pozdrawiam