Golf II - cos szczeliło i nichce odpalic

20 Sty 2010, 15:53

Witam
Odpalilem go na gazie i cos nagle szczelilo . Teraz odpala ale obroty caly czas spadaja i gasnie. Jak dodaje gazu to odrazu gasnie na benzynie i na gazie . Co moglo sie stac ? ?
Polferries pzdr.
polferries
Nowicjusz

Miejscowość: opole
  • 20 Sty 2010, 17:02

a zagladales pod maske???? pewnie rozsadzilo filtr powietrza
    kamilszczak01

20 Sty 2010, 20:24

nie wiem jak to jest w golfie ale u mnie jak strzelało to auto robiło się mułowate. Wystarczyło zajrzeć pod maskę i poprawić filtr powietrza (dokładniej ten cały plastik od gaźnika do filtra) który podczas strzału spadał (mocowany na opasce). Jeśli chodzi o przyczyny to u mnie winne były kabelki :)
    Brynio
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Kalisza
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Opel Astra f kombi
    Silnik: x14nz 60KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1998

20 Sty 2010, 21:03

Mnie rozsadziło filtr powietrza dwa razy,oczywiście delikatnie,posklejałem go i założyłem porządne kable i takie już zakładam ,wymieniam je regularnie i od 9 lat nie miałem już żadnego bum!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

21 Sty 2010, 19:32

Tak to jednak filtr powietrza.
    Dzieki za info
    Polferries pzdr.
    polferries
    Nowicjusz

Miejscowość: opole
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      VII edycja Summer Cars Party 2013
      7-8 września odbędzie się kolejna siódma już edycja największego show motoryzacyjno- muzycznego w Polsce. Niesamowita liczba fanów SCP, która w 2012 roku sparaliżowała na wiele godzin ruch w Katowicach ...