Golf Mk 4 1.8 Turbo

06 Maj 2010, 19:41

Witam, poważnie myślę nad zakupem tego autka. Wiecie coś o tym silniku?? Chodzi mi o to ile może palić, czy sie psuje, ogolnie czy to wytrzymały motor.

Zastanawiam się miedzy tym [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] a tym [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Dzięki za wszelkie informacje.
zywy
Początkujący

Miejscowość: Lubin

06 Maj 2010, 19:46

Co do spalania to nie licz, że będzie małe, ogólnie takie silniki z turbo nie lubią gazu więc ekonomicznie nie będzie, co do trwałości to się nie wypowiem bo nie miałem do czynienia z taką jednostką.
P!otr3k
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

06 Maj 2010, 22:10

Skąd to wziąłeś, że silniki z turbinami nie lubią gazu??
zywy
Początkujący

06 Maj 2010, 22:17

Wizualnie wybrał bym Czarny ;)
MajorG7
Nowicjusz

Miejscowość: polska

06 Maj 2010, 22:21

Czytałem trochę na ten temat na forum vwgolf.pl , zresztą opinie są różne, mówią też że dobra instalacja poprawnie założona nie zaszkodzi, wejdź na tamto forum i dokładniej się popytaj :wink:
P!otr3k
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

07 Maj 2010, 22:53

Kolega prawdę mówi. 1,8 turbo to nie jest silnik do LPG. Chcesz żeby było tanio to kup diesla albo jeśli benzyna to coś bez turbo i wtedy zakładaj gaz.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

07 Maj 2010, 23:46

Bardziej oczekiwałem tutaj odpowiedzi jakiegoś fachowca, który miał do czynienia z tym motorem.
Przy dobrym dobraniu instalacji ( wtryskiwacze-Keihin, komputer - Stag 300 Premium, reduktor - KME Silver ) będzie hulać jak ta lala. Możesz mi wieżyc, od ponad 6 lat zajmuję się montażem instalacji gazowych.
Tak jak napisałem na wstępie, chciałbym otrzymać bardziej szczegółowe informacji o silniku ( może ktoś z forum posiada furkę z takim motorem?? ;))
zywy
Początkujący