Witam, mam problem z moją coupe 2.0 lpg. Parę dni temu wracając do domu z "grobbingu"pojawił się nagle straszny hałas z silnika, zatrzymałem się, przysłuchałem i ten dźwięk wydobywał się z okolicy pompy wspomagania, dodając gaz hałas się wzmagał, może nagranie coś więcej wam powie [link wygasł] dźwięk taki metaliczny przypominający jakieś rozklekotane łożysko. Następnego dnia odpaliłem auto i wszystko było w porządku zgasiłem zaglądam pod maskę a tam na pasku klinowym zauważyłem jakby delikatne nacięcie czy to może mieć jakiś związek z takim hałasem ? Czy taki pasek nadaje się do wymiany? I jeszcze jedna sprawa, już od dłuższego czasu mam problem z obrotami silnika, głównie po odpaleniu na zimnym silniku auto od razu gaśnie, ale nie ma reguły, bo raz się tak dzieje, a raz odpala na dotyk. Czasami też jak wrzucę na luz np przy zmianie biegów czy dojeżdżaniu do skrzyżowania obroty podskakują do 2000 i raz opadają po chwili a czasem się utrzymują aż nie zareaguję pedałem gazu. Nawet na tym nagraniu z tym klekotaniem można usłyszeć jak po dodaniu gazu i puszczeniu go silnik przydusza się do ok 500 obrotów by po chwili powrócić do stabilnych ok 900.
Pasek do wymiany bo naderwany, nadcięty nie ma już swoich pierwotnych właściwości i jest duże ryzyko że pęknie w najmniej odpowiednim momencie. Przy wymianie paska można sprawdzić łożyska napinacza, pompy czy nie hałasują i nie mają czasem luzu.
Kompaktowe crossovery - większa popularność i ciekawy styl Kompaktowe crossovery niezmiennie zyskują coraz większą popularność. Rynek tych aut – zgodnie z danymi JATO Dynamics – zwiększa się o około jedną czwartą rocznie. Dzisiaj takie modele wybierane są nie tylko przez ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.