Honda Civic 1.4 benzyna - OPINIE

23 Maj 2016, 12:06

Witam. Chciałbym się Was poradzić i prosić o opinię na temat tego samochodu.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Prosiłbym o opinię oraz ewentualne podsylanie innych propozycji. Z gory dziekuje i liczę na odpowiedź, pozdrawiam :)
pucooo8
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 03 2013
Auto: Nie mam

23 Maj 2016, 16:38

A jaki kraj pochodzenia?
Znasz VIN?
Nie ma zaznaczonej opcji "bezwypadkowy".
tomekdk

23 Maj 2016, 18:33

Według mnie to auto jest po strzale w tył bo klapa krzywo leży i spasowanie zderzaka przy lampach też takie jakieś.. cena też jakaś niska.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Maj 2016, 21:50

Dzięki za odpowiedź - dla mnie jako laika takie kwestie są niewidoczne.

A co myślicie o tych?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

mój budżet wynosi 20 tysięcy, jeśli jesteście w stanie podesłać swoje propozycje to będę bardzo wdzięczny! Mieszkam we Wrocławiu, więc interesują mnie oferty z Dolnego Śląska.
pucooo8
Nowicjusz

23 Maj 2016, 22:00

Trochę dalej ale może coś takiego?
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Maj 2016, 10:29

Ten pierwszy bardzo mi się podoba. Gdybyś miał jeszcze jakieś propozycje to byłbym bardzo wdzięczny! Chciałbym mieć jakąś alternatywę - co z tą Astrą, którą wysłałem wyżej?
pucooo8
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda Civic - kompaktowy hatchback do miasta
    Podstawowa pięciodrzwiowa Honda Civic dostępna jest z dwoma silnikami benzynowymi VTEC Turbo: jednolitrową jednostką o mocy 129 KM i 1,5-litrowym silnikiem wytwarzającym 182 KM . W przypadku obu motorów auto można ...

24 Maj 2016, 17:17

Kurczę, stary, jak piszesz, że się za bardzo na tym nie znasz, to może lepiej nie kupuj sam. Masz jakiegoś znajomego z miernikiem grubości lakieru? Podnośnik można wynająć wszędzie, za 30 - 50 zł, na 15 - 20 minut, żeby zobaczyć jak wygląda podwozie.
A ta Astra - na allegro działa to tak, że uszkodzony - znaczy, że obecnie nie ma uszkodzeń. W zakładce:
"Informacje dodatkowe:" można wybrać - jak wystawiasz samochód, opcję czy jest "bezwypadkowy" - tutaj nie ma tej opcji = ktoś tego nie zaznaczył.
Zresztą z takim przebiegiem, gdyby był w idealnym stanie to powinien kosztować co najmniej z 5 tysi więcej (w Niemczech poniżej 6 000 EUR byś pewnie nie kupił, 8 letniego, z takim przebiegiem, który jako nowy kosztował powyżej 20 000 EUR).
Pytanie tylko - kto jeździ po samochody w idealnym stanie do Francji?
tomekdk

24 Maj 2016, 23:26

No własnie we Francji większość aut jest po mniejszych albo większych przejściach.
Barol
Awatar użytkownika