Honda CR-V podłączenie haka

07 Paź 2013, 08:45

Witam

Postanowiłem doposażyć moje auto w hak holowniczy , z montażem haka poradziłem sobie , została mi elektryka , z uwagi na to , że to nie moja działka zwracam się z prośbą do kolegów o pomoc i podpowiedź jak sobie z tym poradzić . Jest to auto z roku 2007 , po zdjęciu osłony plastikowej na belce jest czarna puszka z przewodami , nie wiem jak się do tego zabrać ,
PROSZĘ O POMOC.
merc
Nowicjusz

Miejscowość: Salon

07 Paź 2013, 11:01

Teraz trzeba ustalić czy do tego auta da się podłączyć bezpośrednio do lamp czy potrzebny będzie specjalny moduł do haka. Można samemu zrobić taki moduł z kilku przekaźników ale trzeba do tyłu ciągnąć kabel plusowy.
andrzej_124
Stały forumowicz

07 Paź 2013, 16:10

Sprzedawca haka nie wiedział czy moduł jest potrzebny czy nie .Co się stanie gdy podłączę wiązkę bez modułu , zakładając że auto wymaga modułu ?
merc
Nowicjusz

Miejscowość: Salon

07 Paź 2013, 16:32

W internecie można kupić moduł do tego auta więc należy go kupić i podłączyć wg załączonego z nim schematu.
andrzej_124
Stały forumowicz

25 Paź 2013, 11:22

Moduł jest potrzebny do prawidłowego sterowania oświetleniem. Bez modułu światła mogą wariować, w niektórych sytuacjach możliwe jest nawet uszkodzenie instalacji elektrycznej. Na co dzień montuję haki i widziałem już sporo, więc radzę jednak zawsze robić tak, jak ma być.

W kwestii haków polecam ten sklep TanieMoto - znajdziesz tam pełne zestawy montażowe a także poszczególne elementy - my tam zawsze zamawiamy, przede wszystkim ze względu na ogromny profesjonalizm w doradztwie. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby chłopaki czegoś nie wiedzieli i coś źle dobrali. Ceny też mają dobre.
michal225
Nowicjusz

Auto: Audi