Peugeot 106 nie odpala

26 Paź 2013, 19:22

Witam jestem nowy na tym forum i nie wiem co zrobić gdyż miałem wypadek Peugeotem 106 1.1 1997r. Wystrzeliły poduszki powietrzne niektóre kable były poprzecinane lecz wszystko zostało połączone. I teraz po podłączeniu akumulatora nie odpala tzn. kod który wpisywałem w klawiaturze startu nie działa i nie można odpalić silnika. Tak jakby zapłon był zablokowany rozrusznik kręci lecz nie może odpalić tak się działo gdy wpisywałem błędny kod a teraz ten kod nie działa w ogóle nie włącza się kontrolka potwierdzająca że kod jest poprawny. Dodam że wpisywałem kod który był prze ze mnie ustawiony oraz kod seryjny (1111).
Czy to może być spowodowane tym że poduszki powietrzne wystrzeliły?
Czy da się jakoś obejść te klawiaturę w której należy wpisywać ten kod ?
Może ktoś z was miał podobny problem?

Z góry dziękuje za pomoc! :)
karol2158
Obserwowany

Auto: Peugeot

27 Paź 2013, 12:47

A czy ktos sprawdził coś takiego jak wyłącznik uderzeniowy, który odcina zapłon po zderzeniu, wystrzale poduszek itd?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Czy Toyota planuje następcę MR2?
    Toyota od dawna zapowiada, że jej gama sportowych samochodów będzie składała się z trzech modeli. Obecnie na rynku jest oferowana Toyota GT86, a jeszcze w tym roku do pierwszych odbiorców trafi nowa Supra. Na ...