Honda FR-V

12 Mar 2014, 14:32

Witam
Mam pytanie dotyczące hondy fr-v, mianowicie w najbliższym czasie chcę kupić samochód i podczas szukania czegoś sensownego bardzo w oko wpadłam i honda fr-v 2,2 D. Planuję powiększenie rodziny i rozglądałem się za autkiem typu kombi lub MPV (miałem szczególnie na oku 407, oktavię, mondeo, tourana ale wstępnie odpadły bo nie mieszczą mi się w garażu:) a honda wchodzi na wymiar). Honda urzekła mnie fajnym wyglądem i silnikiem i 6-cio osobowym wnętrzem.
Powiedzmy, że jest to miłość od pierwszego wejrzenia. I tu pytanie do Was czy to autko warto kupić, jak wygląda sprawa z częściami i ich dostępnością, czy na rodzinę 4+1 jest wystarczające, jak się sprawuje silnik diesla oraz jak wygląda sprawa z blacharką?
Dzięki za podpowiedzi.
krzywy
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 05 2004
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Opel Astra
Silnik: 1.4 90KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

12 Mar 2014, 16:12

Z minusów to fotele sa dość wąskie. A tak to same plusy. Wszystkie silniki OK. Awaryjność na niskim poziomie. Brak problemów z elektroniką. Silniki benzynowe współpracują z LPG. Diesel jest jednym z bardziej udanych silników tego typu na rynku. Do 06 albo 08r bez DPFu.
Tylko jedna rada jak będziesz kupować przejedz sie chociaż 2-3 różnymi autami. Dokładnie trzeba wszystko obejrzeć i wyciągnąć wnioski.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004