Jaguar x type 2.0 diesel zapala sie spiralka i traci moc ,jaki program

01 Paź 2019, 17:59

Dzien dobry posiadam Jaguara 2.0 diesel 130KM ,mechanik mi powiedział ze to silnik forda mondeo ,dlatego tu jestem,czy wiecie moze jakim programem moge diagnonizowac moje autko? gdzie sciągnąc?Posiadam ELM327 i inne dwa interfejsy vag k-line i can -line.Moje autkoma taka wade ze gdy szybko przyspiesze to zapala mi sie sprezynka i traci moc,zdarza mu sie zgasnąc,troszke tu czytałem i zacząłem od egr ,wiec umyłem cały egr ,wymieniłem swiece zarowe i filtr powietrza ,teraz dzieje sie to samo tyle ze zapaliła sie tez kontrolka silnika,wiec chciał bym pierw zdiagnonizowac komputerem moje autko
viansa2003
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 02 1978
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: rover
Silnik: 2.0 di
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

01 Paź 2019, 18:21

Jeżeli chodzi o diagnozę silnika to nie jest wymagający, twoje nie obsługują?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Paź 2019, 21:01

Do diagnostyki wystarczy autokom, launch, VAG KKL, ELM327 też powinien sobie poradzić jeżeli chodzi o błędy silnika, z tym, że są trzy wersje tego ELM-a i kupując musisz podłączać i sprawdzać który ci zadziała.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...