Jak odkleić tylny emblemat skody z 2003 r??

22 Mar 2009, 16:51

Ostatnio ktoś porysował mi cały tylni emblemat w skodzie. Kupiłem nowy ale nie wiem jak się dobrze zabrać do ściągnięcia starego żeby nie porysować karoserii. Macie może na to jakiś sposób ?? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
kolasijoo
Nowicjusz

Miejscowość: woj. śląskie

03 Maj 2009, 19:18

W innym temacie każą podgrzać suszarką do włosów i zdzierać nożykiem, ale co z lakierem? Tam chodziło o szyby...
Mam ten sam problem, okrpne naklejki nad listwami i nie ma siły, trzymają się skubane solidnie.
Everybody lies.
czarno-biala
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

30 Lis 2025, 14:27

Mam pytanko, jak odkleić naklejkę z klapy bagażnika. Nie chcę uszkodzić lakieru. :oops:
alicqa89
Nowicjusz

30 Lis 2025, 14:42

Podgrzej opalarką delikatnie albo suszarką i próbuj ściągać. Najlepiej plastikowa żyletka lub czymś podobnym. A jak zostanie klej to środkiem do usuwaniu kleju albo IPA spróbuj
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: AR Giulietta
Silnik: 1.4 T-Jet 120km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego nowoczesny system zarządzania flotą ma sens?
    Profesjonalny system zarządzania flotą ciężarówek i nie tylko: najważniejsze korzyści. Jeszcze całkiem niedawno cyfrowe systemy zarządzania flotą były w strefie marzeń. Dziś to najprostszy sposób na zwiększenie ...
    Jak wydostać się z tonącego auta?
    Samochód, który wpadnie do wody znika pod jej powierzchnią w ciągu około 60 sekund, przy założeniu, że drzwi pozostają zamknięte. To czas na wydostanie się z wody pasażerów. Po otwarciu drzwi woda zalewa ...