pocieszny napisał(a):zmień system na porządny przestaniesz mieć takie problemy
pod windą używałem chyba już wszystkiego i powiem jedno ten system nawet z dobrym antyvirem jest otwarty i bezbronny jak dzieci z przedszkola
![Mr. Green :mrgreen:]()
Ja to wiem kolego, toteż od dwóch dobrych lat w moim laptopie używam Linuksa i XP na Virtual PC. Ale Kasperskiego AV2010 i Kerio Personal Firewall mam zainstalowanego na domowym komputerze ponieważ tam Linuks jest nieco zbyt "trudny" i brzydki jak stwierdziła żona.Przy tych dwóch programach i odpowiedniej konfiguracji (Kerio zwłaszcza) nie przepuszcza syfu do kompa.
Kerio chwalę sobie ale kasperski mógłby nieco mniej pamięci i procesora zużywać.
[ Dodano: Sro Gru 23, 2009 06:18 ]A co do Avasta to pomińmy jego temat całkowicie. Bo dość nerwów sobie zniszczyłem przez niego.
Sto razy lepsza od niego jest Avira 9.
A na Avaście parę lat temu bardzo się zawiodłem, od tamtej pory omijam go szeroko.
Widziałem jak przepuszcza wirusy, trojany znajduje a nie usuwa, uważa sam siebie za zagrożenie, a nawet naprawiałem jeden przypadek jak przez niego system nie ruszał z miejsca. Odinstalowałem z trybu awaryjnego i jak ręką odjął pomogło.
Od tamtej pory koniec z Avastami.