REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Mają OBD2 czy mają gniazda diagnostyczne OBD2 ? Typ gniazda nie znaczy że jest rzeczywiście OBD2.error106 napisał(a):Wspomniałem też że w dwóch autach nie działa mimo iż mają OBD2 ,
Nie wiadomo czym ten mechanik się podłączał .Zapytać . Seat nie jest w standarcie OBD2 mimo że gniazdo tak sugeruje. Pisałem zajrzeć na stronę Viakena. Ma być na BT to proszę spróbować https://viaken.pl/pl/interfejs-diagnost ... tooth.htmlMotoAlbercik napisał(a):Ale o co chodzi? Autor napisał wyraźnie
error106 napisał(a):
mój obecny ELMmini (10zł z Alli) właśnie się uszkodził najpewniej (Liana 2004 czyta bez problemu ale już Seata 1.6 8V z 2002r nie potrafi gdzie mechanik z nim się normalnie łączy)
bonifacy napisał(a):Mają OBD2 czy mają gniazda diagnostyczne OBD2 ? Typ gniazda nie znaczy że jest rzeczywiście OBD2.
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Ja nie mam takiej wiedzy. Pisałem wcześniej że nie testowałem żadnego elma i na siłę go nie stosuję. Diagnozuję auta niekiedy kilkakrotnie w ciągu dnia. Z doświadczenia wiem co do którego podejdzie. Tam gdzieś u mnie jest to i owoerror106 napisał(a): pytam tutaj bo zapewne macie większą wiedzę w tym zakresie