REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
A który obsłuży KKL ? Oprócz elma jest jeszcze potrzebna aplikacja na androida jak przypuszczam według wymagań autora tematu. Te stare vieśwageny są upierdliwe bo każdy co choć trochę łyknął diagnostyki po OBD2 myśli że to powszechne . A tak nie jest, niestety. Do autora , zajrzyj na stronę viaken.pl.MotoAlbercik napisał(a):ELM327 jest trzy rodzaje. Różnią się i ceną i elektroniką w środku. Musisz wypróbować który ci spasuje.
bonifacy napisał(a):Oprócz elma jest jeszcze potrzebna aplikacja na androida jak przypuszczam według wymagań autora tematu.
Ale ten program to do odczytywania danych / błędów zgodnych ze specifikacją OBD2 . Kolega w swoim aucie takiego nie ma . Tam jedynie tylko i wyłącznie kody /dane nieobsługujące OBD2. Jak ciężko to zrozumieć nie wiem . Na siłę wciskać do testów elma nie ma sensu. Bezpiecznie kupić najtańszy tester ręczny VAG lub kabelek kkl i darmowy program na lapka.Nie wiem czy ma rację , technika idzie do przodu jednakże stare konstrukcje w rozwoju są porzucane .MotoAlbercik napisał(a):Z darmowych np. Piston
Ale Ty głupi jesteś . Bo co że to teraz na topie jest ? Nie rozumiem . Kabel to kabel . Na co dzień czy zdalnie chcesz chcesz się łączyć ?error106 napisał(a):j zależy mi też na bezprzewodowym
bonifacy napisał(a):Ale ten program to do odczytywania danych / błędów zgodnych ze specifikacją OBD2 . Kolega w swoim aucie takiego nie ma . Tam jedynie tylko i wyłącznie kody /dane nieobsługujące OBD2. Jak ciężko to zrozumieć nie wiem .
error106 napisał(a): mój obecny ELMmini (10zł z Alli) właśnie się uszkodził najpewniej (Liana 2004 czyta bez problemu ale już Seata 1.6 8V z 2002r nie potrafi gdzie mechanik z nim się normalnie łączy)