Jaki samochód kupić???

27 Lip 2009, 20:06

Prosze o rade jaki samochód z tych które przedstawię wart jest uwagi ,a jaki praktycznie nie.Mam cztery typy w przedziale poj 1,6.A są to samochody--- Audi A 4 --- Seat Toledo 2---
VW Bora ---- i VW Passat . Przy zakupie nie będę brał li tylko sylwetkę pod uwagę ,ale energooszczędność w eksploatacji , bo to jest istotna kwestia,jak i blachy .Prosze o sugestie z waszej strony.Pozdrawiam :?:
kaza1
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz-Fordon

28 Lip 2009, 07:27

Polecił bym ci Toledo ale co do blachy to nie jestem zbyt przekonany.
A4 może być tylko zależy która generacja, polecam B6 lub B7.
Bora to zostawiam bez komentarza.
Passat dobre auto ale nie jestem za VW więc to też zostawię.
Orzeszek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Malopolska

28 Lip 2009, 14:09

a j abym ci polecila passata , mi tata tez chcial takiego kupic ale jakos wtedy sie zle czlam ale z tego co widze to opinie ma dosc dobra i dosc duzo ich jezdzi , nawet chwala sobie
paula :)
paulaa
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

28 Lip 2009, 15:47

No no mam Passata i nie polecam ledwo ledwo go trzymam bo nie mam czym jeździć jest to auto bardzo drogie w eksplotacji drogie części i paliwo chociaż 1.6 to raczej nie ma sensu . Z Borą będzie tak samo może trochu lepiej.A4 dobre auto godne polecenia . A Toledo jak kiedyś we mnie walnęło bo mu hamulec nie chciał działać wszystko się posypało.
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

28 Lip 2009, 17:15

no to mozna sie pogubic w tych autach ;/
a nie sadzicie ze po czesci to raczej zalezy od konkretnego auta a nie od calej serii?
nam sie kiedys psul ciagle opel vectra ktory podobno ma dobra opinie

ja nie wiem , szczerze tez nie znam sie tak na motoryzacji:) mam 20 lat i w sumie dopiero pierwsze swoje auto:)
paula :)
paulaa
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

29 Lip 2009, 07:14

Po takich wstępnych konsultacjach ,skłaniam się najbardziej ku zakupu Seata Toledo 2 . Myślę że ten samochodzik jeśli chodzi o gabaryty to jest chyba największy z tych pozostałych. Jeśli o eksploatacje to też jest korzystna. Ceny części nie są wygórowane ,a jednostki napędowe różne. Wybierając w TDI 1,9 spalanie jest bardzo korzystne. No i sama sylwetka samochodu dosyć ciekawa.
kaza1
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz-Fordon