Jaki samochód polecacie kupic

22 Lut 2016, 12:07

Hej, aktualnie szukam samochodu dla mojej rodziny która niedługo się powiększy. Aktualnie mam na tapecie/szukam Mondeo mk4 z silnikiem benzynowym 2.0 na łańcuszku, dobra jednostka, tania w utrzymaniu, spalanie do 10 litrów i niezłe osiąg jak na ten samochód ale zastanawiam się nad alternatywą.
Czyli również dużym samochodem z silnikiem benzynowym, który będzie miał min 140 KM - będzie mało awaryjny, nadawał się do gazu a jednocześnie dawał odrobinę frajdy z jazdy. Interesują mnie roczniki od 2007/2008 do jakiś 32000 tyz zł. Co moglibyście polecić??
martibtf
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1985
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG

22 Lut 2016, 18:34

Ford 2,0 jest średni do LPG
Łańcuch rozrządu to żadna zaleta, bo ich dzisiejsza trwałość powoduje, że trzeba je wymieniać jak pasek po zakupie tylko drożej.
Z propozycji Renault Laguna 2,0T i Citroen C5 2,0
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Ryzykowne rozmowy podczas jazdy
    Rozmowa przez telefon, pisanie SMS-ów podczas jazdy czy manipulowanie przy innych urządzeniach elektronicznych sprzyja dekoncentracji i roztargnieniu kierowców. Kiedy kierowca pisze SMS-a w trakcie jazdy, ryzyko ...