Jaki wideorejestrator za ok. 400 zł

01 Lut 2014, 14:56

Witam, od miesiąca czasu siedzę przy komputerze i szukam jakiś ciekawych wideorejestratorów za ok 400 zł. Dużo czytałem o nich, porównywałem ale dalej mam kłopot z wyborem który, okaże się lepszy. Mój wybór padł na 3 modele: Prestigio ROADRUNNER 505, Prestigio ROADRUNNER 530 oraz Peiying PY-0011. Jeśli chodzi o specyfikację według mnie wygrywa Peiying głównie poprzez wbudowany gps, lecz np. Prestigio 530 ma podobno lepszy tryb nocny, choć jak wiadomo filmy na YouTube nie zawsze oddają faktycznego obrazu z kamerki. Stąd moje pytanie który,z tych sprzętów według Was będzie lepiej i dłużej służył. Z góry dziękuję za odpowiedź
czarnawdowa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: omega b
Silnik: 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

10 Kwi 2014, 09:57

Pomyśl o wideorejestratorze Prestigio RoadRunner 530 + kartą pamięci 16 GB, u nas kupisz go za 389 zł.
Prestigio RoadRunner 530 wykorzystuje nowatorską technologię Super Clear Night Mode, umożliwiającą nagrywanie filmów nawet przy bardzo słabym oświetleniu. Najważniejszą funkcją urządzenia RoadRunner 530 jest możliwość nagrywania obrazu w jakości Full HD i rozdzielczości 1920x1080 pikseli. Szybkość nagrywania wynosi 30 klatek na sekundę, co stanowi wartość optymalną, pozwalającą ludzkiemu oku na obserwację ruchomych obiektów. W razie potrzeby szybkość nagrywania można zmienić na 60 klatek na sekundę przy rozdzielczości 1280x720 pikseli
agito
Nowicjusz

Auto: Każde auto jest dobre

23 Paź 2014, 05:43

A znacie jakiś model który też będzie dawał radę nagrywać w nocy? Myślałem o Vakoss VC-605. Czy jest to dobry sprzęt?
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

23 Paź 2014, 06:55

Mam ten prestigio 530 z kartą 32gb i nie zamienił bym go na nic innego :-) warto tyle wydać
czarnawdowa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: omega b
Silnik: 2.0 16v
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

23 Paź 2014, 16:28

Nie wiem jak to wygląda w przypadku prestigo 530 czy innych tego typu - wiem natomiast, że ostry jak brzytwa obraz masz w rejestratorze ferguson eye drive shd100. W przedziale do 400 zł to w chwili obecnej chyba najlepsza opcja. Masz tam szeroki kąt widzenia 135 stopni, 30 klatek na sekundę (obraz jest płynny), najnowsze pliki nadpisują się na tych najstarszych. Dobrze też sprawuje się w nocy. Poszukaj na youtube - tam masz sporo testów, możesz to sobie sprawdzić organoleptycznie.
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

23 Paź 2014, 23:09

Witam wszystkich forumowiczów!
Obnoszę się z zamiarem kupna wideorejestratora G1WH, bo z tego co przeczytałem na tym i innych forach - jest gorąco polecany przez wielu użytkowników. Mam 2 pytania:
1) czy obraz nagrywany nocą przez G1WH pozwala na przeczytanie np. tablicy rejestracyjnej samochodu przed nami? spotkalem sie z kilkoma sprzecznymi opiniami, a filmy na YT niewiele wniosły.
2) [link do oferty na Allegro wygasł] czy któryś z doświadczonych forumowiczów mógłby sprawdzić ten link i powiedzieć, czy jego zdaniem nie jest to podróbka? ( wszędzie ostrzegali przed podróbkami, wiec stalem sie na to dosc wyczulony, sam jednak nie wiem po czym poznac, czy produkt jest oryginalnym zachwalanym G1WH)

Z góry dziękuję za pomoc ! :)
CO2
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 05 1995
Auto: nie mam :(
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rosjanie wybrali coupé roku
    Lexus RC został ogłoszony najlepszym coupé w corocznym plebiscycie Car of the Year in Russia. W głosowaniu wzięło udział ponad milion osób. W 20 segmentach Internetowy plebiscyt trwał przez ponad trzy miesiące ...

23 Maj 2015, 16:54

A myślałeś o innym producencie. Tego o którym piszesz nie znam ale mam vordon i jestem zachwycony. Cena niska a jakość nagrywania nawet w nocy mi imponuje. Uważam że należy się dobrze zastanowić przed zakupem żeby nie przepłacić
troc
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 10 2000
Auto: Audi a4

16 Cze 2015, 15:07

Do 400 zł rejestratorów jest zapewne kilka. Ja mogłabym polecić Blaupunkt 2.0, przede wszystkim na promocyjną cenę. Dodatkowym atutem są jego funkcje. Wszystkie te, które najbardziej potrzebujemy, a do tego ma już sporo dobrych opini. I co jest jeszcze ważne to dobry kontakt posprzedażowy. Jeśli chodzi ogólnie o urządzenia Blaupunkt, nie ma żadnych problemów z naprawą czy wymianą, a przy tym wszystko odbywa się sprawnie. Co też jest bardzo istotne.
Można by jeszcze polecić Blaupunkt 5,0 , ale jest on nieco droższy. Jednak, jeśli wziąć pod uwagę, jego kąt widzenia 160 stopni, to jest na co popatrzeć :P
alejazda
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Auto: ford

25 Cze 2015, 20:55

Za 400zl masz Xblitz night albo Xblitz Park View!!
Użytkownik81
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2002
Auto: Bmw

30 Lip 2015, 13:08

Witam
Ja posiadam rejestrator samochodowy SX-360G firmy Orllo. Super kamera, super obraz idealnie spełnia moje oczekiwania nic dodać nic ująć. Wg mnie mają najlepsze rozwiązania technologiczne obecnie na rynku,czekam na premiere. Produkty DOD też są dobre. Dwie liczące się firmy w wideorejestratorach to Orllo i DOD wg mnie. Polecam naprawdę :ok: :ok: :ok:
adrian1234
Nowicjusz

Auto: Volkswagen golf
Paliwo: Diesel

29 Sie 2015, 05:44

Jeśli chcesz wideorejestrator za ok 400 złotych to zapoznaj się z oferta marki telefunken. Widziałem ostatnio, że mają wideorejestrator jazdy (DVR) CarCam HD 3.0 (za ok. 300 zł) Cenowo akurat się mieści w twoim zakresie a parametry ma bardzo dobre. Może akurat to jest to czego szukasz.
tommy134
Nowicjusz

Auto: Peugeot

05 Wrz 2015, 18:38

Ja korzystam z Xblitz NIght. Jak dla mnie posiada wszystko co powinien mieć dobry wideorejestrator. Po pierwsze musi być solidnie wykonany, metalowa obudowa, szklana soczewka to podstawa. Po drugie ma tryb nocny z którego bardzo często korzystam, bo dużo jeżdżę w nocy i wieczorami, a wtedy najłatwiej o jakiegoś magika za kółkiem:) Obraz nagrywa w hd, można ustawić jakość, czy z dźwiękiem czy bez. I tryb parkingowy, który uruchamia się przy uderzeniu w auto - jak na razie włączył się raz jak mi kot w nocy na maskę skoczył:) ale dobrze wiedzieć, że działa jak należy. I cenowo mieści się do 400 zł
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6

14 Wrz 2015, 18:06

Z tego co widzę to te Xblitz na ceneo zbierają całkiem spoko recenzje.

Co do tej wersji night to ciekawi mnie jakiej jakości jest obraz w nocy. Wiele rejestratorów nie radzi sobie z tym i daje bardzo duże szumy albo nieostry obraz z którego mało wynika.
jacus19
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

16 Wrz 2015, 20:22

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

tutaj masz link do przykładowego filmiku. Jeśli chcesz dobrą jakość to wybierasz w ustawieniach. Ale jest to kamera przystosowana do jazdy w nocy i tryb nocny jest tutaj bardzo dobry. Więc bez obaw, tutaj masz wszystko ostre i wyraźne
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6

22 Wrz 2015, 09:39

właśnie widzę że nawet bez włączania lepszej jakosci na YT widać bez problemu rejestracje samochodów. Szumów tez nie ma dużo. Artefakty niebieskie (typowe dla nagrywania w nocy gdy jest słabe oświetlenie i matryca nie wyrabia) też nie występują. Szczerze to jestem miło zaskoczony.
jacus19
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001