Posiadam na tą chwile Micre K12 1.5 DCi z 2007 roku lecz miało być to autko dla mojej kobiety na tzw. zachętę no ale umowa nie została dotrzymana i autko sprzedaje i kupuje sobie co tylko ja będę chciał tylko w tym sęk że nie wiem co
![Szczęśliwy :D]()
...
Głównie śmigam Seicento raz że jest to moje auto pracy a dwa że wstyd mi Micrą jeździć
![Razz :P]()
przez co od czerwca tego roku Micra zrobiła raptem niecałe 2 tys km i to jeszcze zasługa mojej teściowej
Ogólnie w roku nie zrobię pewnie więcej niż 7 tys km i to przy dobrych wiatrach...
Myślę że za Micre idzie to 11 tysi dostać i w takiej kwocie chce kupić autko dla siebie... Przede wszystkim benzyna bo tego diesla w Micrze aż mi szkoda jak nie jeździ... Z wymagań to jako że lubie gadżety to jak najwięcej... O klimie i elektryce nie zapominając... Lubie większe autka i najbardziej byłem zadowolony z Laguny I phII i Vectry B ... Co do wersji autka to tylko i wyłącznie hatchback...
Myślałem o następujących autach:
- Renault Laguna II - tak tak wiem królowa lawet ale posiadanie wersji pierwszej nauczyło mnie co to komfort
- Audi A3
- Peugeot 206
- Renault Clio
- Fiat Stilo
Co może od siebie byscie polecili i z jakimi silnikami szukać w razie co?? Powiem szczerze że lubie jak autko przyśpiesza a nie toczy się
Miałem okazję np. pojeździć 206 z 1.4 pod maską i powiem szczerze Micra z tym dieslem zbiera się z 2 razy lepiej ... szukam czegoś co jest na tzw. wypady do kościoła czy na zakupy a od czasu do czasu na dalszą podróż ... Co polecacie??