Jakie auto dla dziewczyny

26 Lip 2009, 13:45

Witam.
Mam prawo jazdy dopiero od miesiąca, szukam niedużego i niedrogiego auta do jazdy po mieście, na uczelnię. Cena do 6-7 tys (ewentualnie max 9tys). Od razu mówię - na autach zupełnie się nie znam. Wpadły mi w oko dwa modele..
I tu pojawia się pytanie: lepiej kupić nowszego Opla Corsę (około 98-99 rocznik), czy trochę starszego Hyundaia Accent?
Co możecie polecić, na co zwrócić uwagę? Co jest tańsze w eksploatacji?

Tutaj dwa przykładowe autka, które mi wpadły w oko:

Opel
[link do Gratka wygasł]

Hyundai
[link do Gratka wygasł]

Pozdrawiam, Anna.
daffne87
Nowicjusz

Miejscowość: śląskie

26 Lip 2009, 13:57

a co bys powiedziala na Matiza?? Do miasta czy uczelni wsam raz,za takie pieniadze wyrwiesz cos z rocznika 2000-2001
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
a jesli juz Corsa czy Accent,ja bym wzial Corse bo Accent juz troche starszy wiec moze sie okazac skarbonka bez dna
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Lip 2009, 14:08

Nie podoba mi się Matiz szczerze mówiąc..
daffne87
Nowicjusz

Miejscowość: śląskie

26 Lip 2009, 14:10

pomyśl jeszcze nad mazdą 323 - o niebo lepsze niż "hujdaj" :twisted:

w daewoo też się nie pchaj
andrewb25

26 Lip 2009, 14:21

tybys wszystkim wpychal te Mazdy tak szczerze mowiac?? Co chcesz zrobic to co jest teraz przereklamowane Golfy jezdza po naszych drogach a czemu bo prawie kazdy go ma a jakby sie dalo to tybys kazdemu 323 wciskal,od siebie jeszcze moze jakies Polo czy Micra??
sa to auta typowo miejskie
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Lip 2009, 14:51

Daphne,Nimfo córko Gai i Penejosa :wink: a nie dałoby ci się postarać o ok. 10 tysiaków?!Podoba ci się np.Fiat Panda 1.2 autko na 5 z minusem z roku ok.2003?!Albo też z jedną z ciekawszych propozycji na rynku wsród maluchow czyli Renault Clio II?!MAZDA 323 to autko najwyższej jakości ,jest to jednak auto poza klasą maluch a mieszczące się w klasie kompakt no i roczniki 98 cenią się na ponad 10 tyś zł.HYUNDAIA darowałbym sobie,nie z tych roczników ,nie zwiedż się atrakcyjnymi cenami,jesli już to należy wybrać wprowadzoną do oferty w 2002 r.wersję Diesel.Pomyśl nad tymi samochodami a dowiesz się dużo więcej! :!: Jest jeszcze Fiat Punto II,którego główną zaletą jest to że latwo i tanio można naprawic,ceny za 99 r .zaczynają sięjuż od 7.5 tyś,samochod na 4-kę.Też silniczek 1.2 np 80 konny gdyż jest wersja 60 konna ale zużywająca prawie tyle samo paliwa! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rewolucyjne światła ksenonowe (1991)
    Chociaż do dziś produkowane są samochody z halogenowymi żarówkami, to rewolucji w jakości, zasięgu i jasności samochodowego oświetlenia dokonały tzw. palniki ksenonowe, zastosowane po raz pierwszy w 1991 roku w BMW ...
    Mercedes-Benz S Coupe
    Jeszcze kilka lat temu klasa S w wersji coupe nazywana była modelem CL. Mercedes zmienia jednak nomenklaturę i jednocześnie stara się odświeżyć gamę. O stylizacji niemieckiego sportowca można mówić raczej pozytywnie. ...

26 Lip 2009, 14:52

barol91 napisał(a):tybys wszystkim wpychal te Mazdy tak szczerze mowiac??

a jeździłeś tym chociaż?

to tak jak ty wpychasz lanosa

jeżeli miałbym wybierać lanos/mazda 323 to ja stawiam na 323 albo 323F jeszcze lepiej.
andrewb25

26 Lip 2009, 14:56

no prawda jestem za Lanosem ale o 323 zlego slowa nie mowie i raczej nie powiem ale ty za to jestes za 323 ale po Lanosie jezdzisz
Barol
Awatar użytkownika