Jakie auto do 15 tys.? musi być duże

02 Paź 2011, 15:31

Witam!!
Szukam autka do 15tyś najlepiej duże teraz mam espero 96r ale się już kończy.
Myslałem o fordzie mondeo 2003r ale 1.8 benzyna ale nie wiem jak to się sprawuje na gazie.Ogólnie to pasowało by żeby miał klimatyzacje no i bardziej skłaniał bym się do benzyny lub PB+LPG.Diesle to jakoś mnie nie ruszają pompowtryskiwacze turbiny itp nie bardzo mi sie to podoba. Chciałbym żeby było z okolicy 2003r.

Dzieki!!
Ostatnio edytowany przez ArteK 19 Paź 2011, 00:25, edytowano w sumie 2 razy
Powód: wydzieliłem z archeo
piszu87
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 02 04 2007
Auto: Daewoo Leganza 2.0 CDX

02 Paź 2011, 15:43

Z tego co wiem a wiem dużo na temat tego samochodu,to z tymi silnikami w gazie nie ma problemów.Zresztą ogólem benzyniaki w mondeo nie psują się.Jak szukasz to szukaj po liftingu, bo przed liftingiem niektórych lubiała się chytać rdza.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

03 Paź 2011, 14:43

A co myslicie o takim focusie wsadziłbym gaz oczywiscie.

[link do oferty na Allegro wygasł]
piszu87
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 02 04 2007
Auto: Daewoo Leganza 2.0 CDX

15 Paź 2011, 10:46

audi a3 to bardzo fajny samochód godny zainteresowania.
Golf 4 tez bardzo udany samochód a szczególnie 1.9 disel
kredek2222
Nowicjusz

Auto: BMW M6 507km

15 Paź 2011, 16:15

Ja z czystym sumieniem mogę polecić Octavie I generacji. Z silnikiem diesla za 15k kupisz około 99-2000roku a benzyne rok młodsza. Sprowadzone są dobrze wyposażone i można znaleźć zadbany egzemplarz :) Ma spory bagażnik(528l-liftback i 548l-kombi). W dieslu pala malutko i części są tanie a w wersji 90KM turbiną nie musisz się martwic :) Szczerze polecam :) :)
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

18 Paź 2011, 16:46

Napewno można tu również wspomniec o passacie b5 w benzynie powinienes dostac do 15 spokojnie to duży i fajny samochód dodatkowym atutem jest to że masz ocynkowane nadwozie więc korozja z głowy (oczywiście mowa tu o bezwypadkowych egzemplarzach).Jedynym mankamentem to przednie zawieszenie ale ogólnie samochód godny polecenia ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny Nissan Resonance
    Śmiała wizja Nissana dotycząca przyszłości crossoverów staje się rzeczywistością za sprawą europejskiego debiutu innowacyjnego samochodu koncepcyjnego Resonance. Model Resonance, który został stworzony przez ...
    Cofanie samochodem - czy robisz to dobrze?
    Nieprawidłowe cofanie to częsta przyczyna wypadków powstających z winy kierujących, mimo że ten manewr wykonujemy stosunkowo rzadko. Na co należy zwracać uwagę podczas cofania samochodu? Znaczenie ma m.in. koncentracja ...