clays napisał(a):mam znajomego mechanika, mówił, że w audi tym to jest aluminiowe zawieszenie - koszt ok. 500zł
Jak chce Ci mechanik robić zawias w a4 za 500zł to zmień mechanika...a tak na marginesie to że Cię nie uświadamia co do takich wynalazków też raczej dyskwalifikuje tego Pana.
Co do samego a4 ....
Nie ma znaczenia w jakim stanie kupisz to auto bo tam i tak wiecznie coś jest do poprawki...
Zawias licz na wstepie 1,5k tak żebyś nie powodował zagrożenia na drodze, do tego dolicz sobie takie głupoty jak wymiana nagrzewnicy, wymiana pompki zamka centralnego, kompresorek klimy... to jest takie ABCadło. Jezeli myslisz że coś zastapisz sławnymi tanimi zamiennikami to się grubo mylisz bo wiekszość tych syfów dostępnych na allledrogo nie pojedździ nawet kilku miesięcy.
I pamiętaj oszczędnośc na aucie to nie tanie części rodem z chińskiego złomu tylko nie psucie się i małe spalanie.
Dam Ci prosty przykład na zawias za 500zł... Jak chcesz zrobic zawieszenie za 500zł jak geometria i robocizna to 400zł a reszta??? Podczas wymiany wyjdzie na 100% że łożyska kół są padnięte, hebelki do roboty...itd...nawet od strony ilosciowe popytaj ile wahaczy ma a4 a zwykłe auto...
Jak chciałem sobie zrobić z żoną odmianę od avensisów (tych starych) i kupiłem a4 to moi koledzy mechanicy stukali sie w czoło a ja później sam się stukałem w czoło że musiałem chyba za dużo wypić albo za mało zjeść
![Szczęśliwy :D]()