Jakie auto do 8 tyś zł.

02 Cze 2014, 21:01

To zależy ile trzeba do niego dołożyć :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Cze 2014, 21:06

"Zawieszenie nie wybite, żadnych luzów, wewnątrz auta nic nie stuka...Nowy olej, nowy przegląd techniczny, nowe dwa wahacze, oraz tuleje" "Silnik w idealnej kondycji chodzi równo i cicho, dynamiczny i niezawodny,..., nie kopci, suchy. " tak w opisie, mam znajomego mechanika, mówił, że w audi tym to jest aluminiowe zawieszenie - koszt ok. 500zł niby nie drogo w zależności kto jak jeszcze dba o auto i oczywiście wymiana rozrządu na początek
clays
Nowicjusz
Awatar użytkownika

02 Cze 2014, 21:11

clays napisał(a):i oczywiście wymiana rozrządu na początek

No to ta niska cena się wyjaśniła choć raczej nie powinna być droga wymiana rozrządu.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

02 Cze 2014, 21:18

Tylko że rozrząd zawsze na starcie musisz wymienić.. jak ja uwielbiam takie opisy używane kilkuletnie auto a wszystko oh ah i to jeszcze za mały pieniądz,wy naprawde wierzycie w cuda?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Cze 2014, 21:19

Barol napisał(a):wy naprawde wierzycie w cuda?

Ja w cuda nie wierzę, chyba, że te których dokonał nasz Stwórca, ale w cuda że auto jest oh ah nigdy nie uwierzę.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

02 Cze 2014, 21:37

Takie Audi jest o wiele więcej warte,chłopak kuzynki z pół roku temu sprzedał A4 1.8turbo z lpg z 98roku za 10500zł,wszystko ok oprócz skrzyni (automat) to był powód sprzedaży,wymagała wkładu.
Barol
Awatar użytkownika

02 Cze 2014, 21:40

Barol napisał(a):Takie Audi jest o wiele więcej warte,chłopak kuzynki z pół roku temu sprzedał A4 1.8turbo z lpg z 98roku za 10500zł,wszystko ok oprócz skrzyni (automat) to był powód sprzedaży,wymagała wkładu.

To i tak cena okazyjna tylko nie wiadomo ile następnego właściciela kosztowała naprawa skrzyni.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

02 Cze 2014, 21:44

Normalna cena jak na auto z wkładem początkowym.
Barol
Awatar użytkownika

02 Cze 2014, 21:49

Barol napisał(a):Normalna cena jak na auto z wkładem początkowym.

A orientujesz się jaka jest cena naprawy takiej skrzyni bo ja na automatach zbytnio się nie znam szczerze mówiąc to ja jestem zwolennikiem aut z manualem.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

02 Cze 2014, 21:53

Szczerze? Mechanik wycenił naprawe na prawie 4000zł więc auto udało mu sie sprzedać za całkiem dobry pieniądz.
Barol
Awatar użytkownika

02 Cze 2014, 22:02

Barol napisał(a):Szczerze? Mechanik wycenił naprawe na prawie 4000zł więc auto udało mu sie sprzedać za całkiem dobry pieniądz.

fiu fiu fiu (gwizdanie) cene ładną zaśpiewał sobie więc twojej kuzynki chłopak miał ogromne szczęście że za tyle je aż sprzedał, ja za nie maks. dalbym mu może 9000 zł nawet mniej
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Cze 2014, 09:11

clays napisał(a):mam znajomego mechanika, mówił, że w audi tym to jest aluminiowe zawieszenie - koszt ok. 500zł

Jak chce Ci mechanik robić zawias w a4 za 500zł to zmień mechanika...a tak na marginesie to że Cię nie uświadamia co do takich wynalazków też raczej dyskwalifikuje tego Pana.

Co do samego a4 ....

Nie ma znaczenia w jakim stanie kupisz to auto bo tam i tak wiecznie coś jest do poprawki...
Zawias licz na wstepie 1,5k tak żebyś nie powodował zagrożenia na drodze, do tego dolicz sobie takie głupoty jak wymiana nagrzewnicy, wymiana pompki zamka centralnego, kompresorek klimy... to jest takie ABCadło. Jezeli myslisz że coś zastapisz sławnymi tanimi zamiennikami to się grubo mylisz bo wiekszość tych syfów dostępnych na allledrogo nie pojedździ nawet kilku miesięcy.

I pamiętaj oszczędnośc na aucie to nie tanie części rodem z chińskiego złomu tylko nie psucie się i małe spalanie.

Dam Ci prosty przykład na zawias za 500zł... Jak chcesz zrobic zawieszenie za 500zł jak geometria i robocizna to 400zł a reszta??? Podczas wymiany wyjdzie na 100% że łożyska kół są padnięte, hebelki do roboty...itd...nawet od strony ilosciowe popytaj ile wahaczy ma a4 a zwykłe auto...

Jak chciałem sobie zrobić z żoną odmianę od avensisów (tych starych) i kupiłem a4 to moi koledzy mechanicy stukali sie w czoło a ja później sam się stukałem w czoło że musiałem chyba za dużo wypić albo za mało zjeść :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

03 Cze 2014, 10:27

ja od roku jezdze Nissanem Almera N16 1,5 16V 90 KM z 2000r , fajne autko praktycznie bezawaryjne, silnik na łancuszku, spala mi gazu 8-9/100 , jedna wada to korozja ktora atakuje tylną klape i progi ale od razu jak sie to zrobi to mamy spokoj na kilka lat i konserwujemy podwozie.,
Dj Kris
Nowicjusz

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Przasnysz [Mazowieckie]

04 Cze 2014, 21:36

ogólnie podoba mi się także podoba Mazda 6: [link do oferty na Olx wygasł] - tylko czy cena niezbyt za mała?

[link do oferty na Olx wygasł] - ogólnie jak to u VW silniki dobre, 1.9 przyzwoity 116KM TDI - ta cena wydaję się rozsądna?

no i laguna, autko ładne, ale wszyscy ostrzegają mnie przed tymi francuskimi silnikami Renault: [link do oferty na Olx wygasł]
clays
Nowicjusz
Awatar użytkownika

04 Cze 2014, 21:40

Mazda 6 nie ten budżet,Laguna II to królowa lawet. Passat ok ale to ruletka,większośc ma zawieszenie do roboty.
Barol
Awatar użytkownika