Jakie auto kupić do jazdy po polskiej plaży?

19 Sty 2010, 20:01

Witam!!!
Szukam samochodu do wodowania oraz wyciągania 1,5 tonowej motorówki prosto z morza na plażę.Nie mam zielonego pojęcia jaki to może być samochód, nie wiem może pagero może coś innego.Bardzo proszę o pomoc o dobrą radę pozdrawiam.

[ Dodano: Wto Sty 19, 2010 19:04 ]
I jeszcze jedno cena autka nie może przekraczać 15 tyś zł.
starosta180983
starosta180983
Nowicjusz

Miejscowość: Piotrków Trybunalski

19 Sty 2010, 20:54

starosta180983 napisał(a):Witam!!!
Szukam samochodu do wodowania oraz wyciągania 1,5 tonowej motorówki prosto z morza na plażę.Nie mam zielonego pojęcia jaki to może być samochód, nie wiem może pagero może coś innego.Bardzo proszę o pomoc o dobrą radę pozdrawiam.

[ Dodano: Wto Sty 19, 2010 19:04 ]
I jeszcze jedno cena autka nie może przekraczać 15 tyś zł.

Nad tym pajero to y się zastanowił gdyż pajero jest dość ciężkie i nie wiem czy byś nie zakopywał w piasku :neutral:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

19 Sty 2010, 21:08

do wodowania są miejsca w portach. po plaży nie wolno jeździć.
każde auto się nada, które będzie miało na haku ok. 2-2,5t
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

19 Sty 2010, 21:38

Karson napisał(a):do wodowania są miejsca w portach. po plaży nie wolno jeździć.
Ale nie zawsze są one dobrze przystosowane. Często jestem w Ustce i tamtejszy port pod tym względem jest taki sobie, jest miejsce(nie pamiętam jak się nazywa dokładnie coś do łodzi desantowych) wygląda tak: płaski teren wyłożony płytami betonowymi, zjazd w kierunku wody również po płytach nagle kończą się płyty jakieś 20-30m od wody i masz piach, nie raz widziałem jak goście w nowiutkich lśniących Land Cruiserach i Pajerach z pustą lawetą się pałowali żeby wyjechać i nie zawsze to wychodziło, raz nawet przyjechał Patrolek K160 i wyciągareczką lekko powyciagał. A takie miały być madafaka terenowe :mrgreen:

[ Dodano: Wto Sty 19, 2010 20:49 ]
Krótkie Pajero 2 z 2.5TD/2.8TD, najlepiej z blokadą tylnego mostu i dobrymi ATkami powinno dać radę,albo Terrano/Maverick, może Jeep Cherooke, Patrol dużo opcji.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

20 Sty 2010, 20:27

Tam gdzie ja woduję motorówkę niema żadnego utwardzonego miejsca, jest tylko sam piasek.W poprzednie wakacje żeby zwodować motorówę potrzebowaliśmy 12 osób z wody jeszcze gorzej 14naście,mówię wam masakra.Nigdy nie miałem terenówy,z tego co mi się o uszy obiło potrzebuję jakiś specjalnych opon na piasek.Tam jest naprawdę sam piasek i nie chciałbym żeby moje autko które kupie nie dało rady.Proszę jeszcze o więcej szczegółów. :neutral:
starosta180983
starosta180983
Nowicjusz

Miejscowość: Piotrków Trybunalski

20 Sty 2010, 21:49

pajero, patrol, discovery i inne duże auta 4x4.
szukaj co Ci się podoba i wtedy pytaj o szczegóły.

na piachu spuszczasz ciśnienie w oponach do 0,8-1,0 bara i już masz trakcję.
i nie muszą mieć specjalnego bieżnika, może być nawet szosowy :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW M6 Gran Coupe - wysokie osiągi i luksus
    Trzeci wariant nadwoziowy rasowego samochodu sportowego BMW M6 zostanie zaprezentowany światu jako BMW M6 Gran Coupe, dołączając do znanych już modeli Coupe i Convertible. Nowy członek rodziny M6 nie wyrzekł się ani wyjątkowego ...

20 Sty 2010, 22:07

Karson napisał(a): może być nawet szosowy :wink:
im mniej agresywny tym lepiej :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

30 Sty 2010, 20:48

Duży wybór wszystko zależy od kaski ale wybieraj duże autka bo i dodatkowo można zabrać trochę sprzętu i znajomych do środka. A jak kupisz oponki A/T to bedziesz miał na czarne i na piasek.
Opel Monterey 3,1TDI z 1996 r.
SLY
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: świętokrzyskie

03 Lut 2010, 22:37

pocieszny napisał(a):
Karson napisał(a): może być nawet szosowy :wink:
im mniej agresywny tym lepiej :wink:

muszą być też duże, bo wtedy będzie miał mniej mocy na kołach i sie nie będzie kopał :wink:
Niech moc i moment obrotowy będą z Wami
croochy
Początkujący

Miejscowość: Lublin/Cyców