Jakie auto kupić?

21 Lip 2009, 16:42

Auciarz napisał(a):Słuchaj! Mondeo mozesz juz wykluczyc. Nie słyszałes nigdy tego: Ford Gowno Fart! odradzam! Zreszta renault to tez nie samochod z prawdziwego zdarzenia! Szybko w nim idzie elektronika! VW to dobry wybór! samochod z dobrym silnikiem lakierem nierdzewiejącym jest OK :D ale tak jesli chcesz samochod porzadny na lata to doradzam Audi A4 b5! Ja mam A4 B6 ale B5 tez swietny! No i oczywiscie w diesel :P blacha ocynkowana w srodu dobrze wykonczone eleganckie tempomat,klimatronic itp. Samochod na wiecznosc! ;P

Żal mi takich ludzi....
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

21 Lip 2009, 17:30

Auciarz napisał(a):.Charakterystycznym punktem, w którym najwcześniej pojawia się rdza, jest tylna klapa, tuż pod wycieraczką.

tak samo jak golfie 3, passacie b3 kombi a przecież to takie dobre auta. wprawdzie starsze ale vw.
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

21 Lip 2009, 17:48

Ile to razy Fordy na warsztacie u mojego ojca staly ze az trudno mi az powiedziec! To ze ty moze masz Forda i nic Ci sie nie psuje to nie znaczy ze ford to to auto rewelacja w porownaniu do VW lub Audi to samochod sie chowa!! w skali na gdybysmy poruwanli sto aut z tej i ztej marki to co 3 ford sie psuje! A audi lub VW co 10 jak nie lepiej Wiec o czym tu gadac!! <lol>
Ostatnio edytowany przez Auciarz 22 Lip 2009, 01:01, edytowano w sumie 2 razy
Auciarz

21 Lip 2009, 19:59

Ale za to jak się VW/Audi sypnie to konkretnie.
Prawdopodobieństwo jest większe o połowę że Audi czy VW będzie miało kręcony licznik a Ford nie, poza tym z tą korozją to wcale nie jest znowu tak okropnie jak to obrazujesz, przesadzasz kolego.
Że rdza w Focusie na klapie się zdarza to fakt ale ile jest Golfów w podobnych rocznikach co Focus ( 96-97) które ruda je na dachu, na klapie poniżej tylnej szyby, na błotnikach.
Tego nikt głośno nie powie a takie przypadki są i co i właśnie dlatego mając do wyboru Golfa z 97r za te same pieniądze co Focusa z 99-00 mam kupić uboższego, brzydszego, starszego prawdopodobnie z przekręconym licznikiem i o właściwościach jezdnych sporo gorszych niż Focus Golfa?
Totalna bzdura. Awaryjność diesli w Fordzie (bynajmniej TDDI) jest na poziomie praktycznie tym samym co jednostki TDI w VW. Wystarczy zerknąć na raporty bezawaryjności, czy opinie użytkowników na autocentrum.pl
Poza tym dziś już golf golfa golfem pogania.
Wybór jest oczywiście indywidualny.
stasiowski121

22 Lip 2009, 07:17

NIe no rozumiem. Fordy nie maja przekrecanych licznikow bo nie sa w stanie przejechac tyle km co np VW lub audi lub bmw. Golf 3 to moze z tym masz racje ale dajmy golfa 4. samochod nowoczesniejszy bardziej producenci starali sie polepszac balche zeby nie rdzewiala ocynk itp No im sie to udalo.W tedy to moze nie byl na samej gorze ale dzis VW,Audi oraz Bmw to samochody najbardziej chwalone przez osoby posiadajace te auta i praktycznie niezawodne.:P
Bocian22
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

22 Lip 2009, 11:53

Bocian22 napisał(a):dzis VW,Audi oraz Bmw to samochody najbardziej chwalone przez osoby posiadajace te auta i praktycznie niezawodne.:P

Tutaj się nie zgodze Kolego, każdy chwali to co ma choćby to był samochód na podumarciu, nie ważne czy to Łada, Mercedes, Polonez czy Audi.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy poślizg – trudne doświadczenie kierowcy
    Pierwszy poślizg w życiu to dla każdego kierowcy bardzo trudne doświadczenie, a opanowanie takiego poślizgu w warunkach drogowych bez odpowiedniego przeszkolenia jest prawie niemożliwe. Co robić, aby uniknąć sytuacji, gdy ...

23 Lip 2009, 10:23

NIe nie ile ja znam osob co ma rozne marki i :wink: narzekaja.. Chodzby np hyundai, Fiat a nawet ford. NA audi bmw i tego typu auta tez znajda sie ludzie ktorzy narzekaja ale jest ich owiele mniej. :wink:
Bocian22
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań