Jakie auto miejskie kupić do 20 tys ?

24 Wrz 2016, 12:30

Witam,
Planuję kupić samochód do 20 tys, zastanawiałam się nad alfa romeo mito z 2010 r, czy jest to dobry wybór ?
Albo inny mniejszy i ekonomiczny samochód np kia picanto opel corsa czy moze piat punto ?
małgorzata91
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 11 2010
Auto: hyundai

24 Wrz 2016, 16:22

MiTo bazuje bardzo mocno na Fiacie Grande Punto, który jest udanym samochodem. Niestety nie wiem czy 20tys. starczy na ładną Alfę.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

24 Wrz 2016, 16:41

dziękuję za odpowiedź.
Jak wygląda sprawa z częściami ? czy rzeczywiście te auta są drogie w utrzymaniu ? a jak nie mito to, który wybrać ?
małgorzata91
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 11 2010
Auto: hyundai

24 Wrz 2016, 16:49

małgorzata - samochodów różnych do wyboru - marek - z tego segmentu, jest tyle, że naprawdę można by tu wymienić całą masę. Ja bym polecał się bardziej skupić na zadbanym egzemplarzu, bo czy kupisz Mazdę 2, Hyundai'a i20, czy Corsę, Punto ... z silnikiem, który nie ma jakiejś wady fabrycznej ... to pojeździsz wszystkim.
Zdecydowaniem odradzam jakieś promocje cenowe przy samochodach sprowadzonych z zagranicy.
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na pamięć i kierowca jak na autopilocie
    Mówi się, że praktyka czyni mistrza. W przypadku codziennej jazdy tymi samymi drogami to powiedzenie nie zawsze się sprawdza. Jazda jak na autopilocie, dekoncentracja, zmniejszona świadomość, a nawet niedostrzeganie ...