Jakie kupić auto do 25 tyś

13 Wrz 2008, 13:40

Witam serdecznie chciał bym się dowiedzieć jakie auto byście doradzili mi w cenie do 25 tys. rocznikowo tak do 10 lat. przebieg najlepiej do 150tys
Wiec tak w grę wchodzą marki Tylko Niemieckie np (Mercedoes C-klasa ,BMW Seria 3) albo Japońskie(Honda,Toyota) bez francuskich i włoskich.Auto przeznaczone by było do jazdy po mieście czasami dłuższe trasy za miasto.Tylko 4 drzwiowe.Może być diesel lub benzyna taki aby dobrze radził sobie w trasie, coś powyżej 100KM maksymalnie 2,5L w miarę bezawaryjne,i nie dużym spalaniu :) Skrzynia raczej manual bo automat dużo paliwa bierze...

Pozdrawiam
Johnny
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 14:04

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
pojemność trochę większa, ale super silnik - dynamiczny, trwały i mało pali, niektórzy schodzą do 8l w mieście. Na trasy tylko diesel bym wybierał.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

13 Wrz 2008, 22:19

Ja bym polecił audi a6 ale kurcze 25 to malo na dobrą A6 , to poleciłbym bmw serii 320D w silniku 2.0 136km spalanie okolo 8 ropy
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

16 Wrz 2008, 13:29

witam no właśnie tez się zastanawiałem nad bmw serii 320D 2.0 albo poczekać i uzbierać troszkę na BMW 330 z silnikiem już od 180KM :) bo mercedesy to chyba bardziej nastawione są na wygodę i komfort niż sportowa jazdę pozatykam ciężko dostać z mniejszym przebiegiem niż 150tys. mocno wyjechanie są przeszło 200tys albo 180 tys. przebiegu mają,ale za to maja chyba bardziej niezawodne silniki...A tak ogólnie co byście polecali te właśnie BMW 330D czy Mercedesa C 220? a może jakiś japoniec :)
Johnny
Nowicjusz

16 Wrz 2008, 13:32

BMW. Japońca jakiegoś też możesz wziąć pod uwagę, ale mało wiem na temat ich dieseli.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...