Jakie silnik? Jakie auto 18-26 tys zł

31 Sie 2016, 14:55

Witam, nie jestem obszernie obeznany w tematyce motoryzacyjnej, dlatego przychodzę tutaj po pomoc. Mam do dyspozycji 18-26 tys zł, nie mam upatrzonego żadnego konkretnego modelu auta, potrzebuje czegoś w miarę taniego w eksploatacji, nie awaryjnego, będę jeździł max 50-60 km dziennie, oczywiście przy jakiś wyjazdach do rodziny itd raz na jakiś czas zdarzy się więcej, póki co szukam na aukcjach auta pochodzenia z Polski, pierwszy właściciel, nie starszy niż 2007r.

Moje pytanie czym kierować się przy szukaniu auta( czyli jak wstępnie je selekcjonować, które na pewno odrzucać itd)

i przede wszystkim najważniejsze z jakim silnikiem szukać? W dieslu szukam 1,9 TDI czy możecie polecić również jakiś inny?

Jakiego silnika szukać w benzynie ?
rossiNH
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Bezpieczna Wielkanoc na drogach
    Święta wielkanocne to czas, gdy wiele osób podróżuje do swoich rodzin. Z powodu większego natężenia ruchu i niebezpiecznych zachowań innych kierowców nie wszyscy docierają do domu. W minionym roku w tym ...