Jeep Grand Cherokee

12 Lis 2009, 18:07

Nigdy nie posiadałem auta terenowego, Mam okazję kupić Tegoż Jeepa 2.7 TDI Limited o ile dobrze pamiętam, rok 2005.

Podpowiedziano mi ze taka pojemnośc na to auto jest za mała.

Czy warto się nim interesowac czy szukac coś innego ??
spartaccus
Nowicjusz

Miejscowość: Choszczno

12 Lis 2009, 19:23

autko wyposażone bardzo dobrze, jak każdy amerykaniec plastiki w środku wątpliwej jakości, o spasowaniu nie wspominając. ale ogólnie autko sympatyczne :wink:
słyszałem, że silnik 2.7 diesel jest produkcji Mercedesa (na pewno 2.9 jest mercedesowski), jeśli to prawda to nie powinno być z nim problemów. zwrócić uwagę natomiast należy na przewody klimatyzacji i ogólnie na elektrykę - lubi zaskoczyć.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

12 Lis 2009, 19:51

Karson napisał(a):słyszałem, że silnik 2.7 diesel jest produkcji Mercedesa (na pewno 2.9 jest mercedesowski),
2,7 2,9 i 3.0 montowane w Gratzu to meśki reszta wątpliwego pochodzenia jak to w dżipie :wink: niestety Jeep nigdy w dobre diesle nie trafiał :sad:
zacytuje jednego z moich znajomych opisującego tegoż jeepa który wyjechał z salonu 40 tysi temu :mrgreen:
"Teren to drugie imię tego pojazdu, chociażby ze względu na 21 cm prześwit poprzeczny i bardzo przyzwoity kąt natarcia i zejścia, jednak do jazdy off-road zniechęcać mogą duże koszty napraw oraz dramatyczna wręcz awaryjność Jeepa. Widoczny na zdjęciach model może pochwalić się ukręconymi przegubami wszystkich 4 kół oraz notorycznymi wizytami w serwisie, związanymi z ciągłymi usterkami klimatyzacji i instalacji elektrycznej"
dodam że nie był w ogóle katowany w terenie, taka lekka popierdólka :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

12 Lis 2009, 20:30

czyli wszystko prawda co i ja słyszałem - samochód zajebisty tylko elektryka i klima zabija :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce