Kamera cofania nie działa

22 Maj 2019, 14:49

Cześć neidawno dostałem całkiem nowy samochód służbowy VW Sharon automatyk. Od 2 dni kamera cofania przestała nagle działać nie wiem czemu. Przy cofaniu pojawia sie tylko animacja czujników, a przycisk do zmiany widoku jest szary. Wygląda to tak: Kamera cofania nie działa Próbowałem pogrzebać w ustawieniach ale nie znam sie za bardzo na tym i nie udało mi się tego zmienić. Czy ktos wie jak rozwiazać ten problem i włączyć z powrotem kamere? Wcześniej wygladało to tak: Kamera cofania nie działa
Alexxander
Obserwowany

Zdjęcia: 2

22 Maj 2019, 16:26

Wygląda to na problem z zasilaniem kamery. Brak zasilania powoduje wygaszenie tego przycisku i nie masz możliwości przełączenia wtedy na kamerę. Nie wiem jak w Sharanie ale w Passacie potrafiła się do wtyczki w bagażniku do modułu dostawać wilgoć i piny śniedziały po czym kamera potrafiła przestać działać. Ja bym zajrzał do tej wtyczki w bagażniku lub podjechał do serwisu skoro auto na gwarancji.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

22 Maj 2019, 17:48

No własnie wilgoć za bardzo nie bo auto trzymam w garażu. Moze ustawienia fabryczne przywrocic najpierd?
Alexxander
Obserwowany

Zdjęcia: 2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS będzie miał silnik V6
    Lexus zarejestrował w japońskim urzędzie patentowym znak towarowy "LS 350". W praktyce oznacza to, że gama jednostek napędowych przechodzącej obecnie próby drogowe nowej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexusa obejmować ...